Video : Tipsbladet
Landshold

Optakt: Danmark - Kroatien

Bliver det til alle gode gange tre for Danmark? Her er optakten til fredagens kamp mod Kroatien.

Kampfakta
Kampstart: Fredag klokken 20.45
Spillested: Parken
Dommer: Bartosz Frankowski, Polen
På TV: TV 2
Hashtag: #ForDanmark

Holdnyt
Danmark

Kasper Hjulmands landshold kan nærmest gå på vandet i øjeblikket. To sejre er det blevet til i Nations League, og senest blev sejren i Østrig sikret på et forrygende mål af Jens Stryger Larsen, der ellers ikke har spillet i syv måneder.

Med sejren er Danmark alene i front i Nations League-gruppen med tre point ned til Østrig og fem point ned til både Frankrig og Kroatien. Endnu en sejr vil selvsagt være godt nyt for danskernes chancer for at vinde gruppen.

Mod Østrig senest valgte Kasper Hjulmand at starte med Mathias Jensen frem for Thomas Delaney på midtbanen, men Brentford-danskeren imponerede ikke synderligt. Han kan dog få en ny chance.

Derudover kan Andreas Skov Olsen være tilbage fra start i stedet for Martin Braithwaite, der startede i Østrig, mens der er usikkerhed om spidspladsen, som Yussuf Poulsen tog sig af. Kasper Dolberg og Jonas Wind sad ude sidst, og nu har Dolberg helt forladt landsholdslejren sammen med Christian Nørgaard, så de to er ikke i spil. Andreas Cornelius kan være klar til at starte, og så er Jonas Wind også tæt på at være klar.

Andreas Christensen, der har misset de to seneste kampe, forventes også klar til kampen.

Kroatien
Kroatien fik en rædderlig start på Nations League med et 0-3-nederlag til Østrig, men kom lidt tilbage på sporet med et remis mod Frankrig senest.

Derfor står kroaterne med ét point efter to kampe og er sidst i Nations League-gruppen - hele fem point efter Kasper Hjulmands mandskab, der efter sejre over henholdsvis Frankrig og Østrig som bekendt topper gruppen. Kroatien skal derfor hente point i Parken, hvis de vil have en chance for at blande sig i toppen af gruppen.

Kroaternes mandskab er ikke ligeså godt som det, der nåede hele vejen til VM-finalen i 2018, men landstræner Zlatko Dalic råder over et flere store stjerner.

Mod Frankrig bestod midtbanen eksempelvis af Luka Modric fra Real Madrid, Marcelo Brozovic fra Inter og Mateo Kovacic fra Chelsea. Tidligere på ugen skrev mediet Sportske Novotski imidlertid, at de tre - samt flere andre spillere - kan blive sparet i Parken. Det er derfor tvivlsomt, hvem der starter mod Danmark. 

Karantæne
Danmark: Ingen
Kroatien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Danmark (3-4-3): Schmeichel - Andersen, Christensen, Nelsson - Wass, Jensen, Delaney, Mæhle - Skov Olsen, Cornelius, Eriksen

Kroatien (4-2-3-1): Livaković - Stanišić, Erlić, Vida, Barišić - Brozovic, Sučić - Vlašić, Pašalić, Oršić - Kramarić

Profilen:
Kroatien har normalt flere spillere fra verdens største klubber på midtbanen, men der er rygter om, at de kan spares. Det kan give en startplads til 19-årige Luka Sučić, der betragtes som et kæmpe talent. Til daglig spiller den kroatiske midtbanespiller i RB Salzburg med blandt andre Rasmus Nissen Kristensen, og i den netop overståede sæson scorede han 11 gange på 43 kampe. Sučić kan meget vel være fremtidens mand på Kroatiens midtbane. 

Vidste du, at…:
Sidste gang Kroatien spillede i Parken var det ikke mod Danmark. Det var ottendedelsfinalen ved EM mod Spanien - en kamp, som kroaterne endte med at tabe 3-5 efter forlænget spilletid i en højdramatisk og seværdig affære.

Kroatiens seneste opgør mod Danmark var derimod hverken i Kroatien eller Danmark. Det var på russisk jord i ottendedelsfinalen ved VM i 2018, hvor kroaterne vandt efter en straffesparkskonkurrence.

Dom:
Danmark er kommet godt fra start i Nations League resultatmæssigt, selvom der var lidt slinger i valsen mod Østrig, mens Kroatien blot har hentet et point efter to kampe. Derfor er Danmark også favoritter, men den lidt bekymrende præstation i Østrig gør, at vi byder på en pointdeler i Parken. Det slutter 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.