Video : Tipsbladet
Superliga

Ajax-ekspert ikke i tvivl: Det er slut for Daramy

Mohamed Daramy er røget meget langt bag i køen i Ajax, og danskeren bør finde en ny klub, lyder det fra journalist, der følger storklubben tæt.

Mohamed Daramy har to muligheder. Enten skal han forlade AFC Ajax, eller også må han affinde sig med, at han stort set ikke kommer til at spille i den forestående sæson.

Sådan lyder det fra Thijs Zwagerman, der er redaktør på fanmediet Ajax Showtime og følger den hollandske storklub tæt hver eneste uge. Danskerens første sæson i Ajax bød kun på meget lidt spilletid, og situationen er blevet forværret i løbet af sommeren, hvor storklubben blandt andre har hentet Steven Bergwijn fra Tottenham for et rekordbeløb.

- Situationen er ikke god for Mohamed Daramy. Der er enorm hård konkurrence på hans position, og den er faktisk endnu hårdere end i sidste sæson, hvor han jo ikke spillede ret meget. Nu har Ajax blandt andre hentet Steven Bergwijn, så det er ikke svært at regne ud, hvordan perspektiverne er for Daramy. Han får ikke ret meget spilletid, og hans fremtid ser sort ud, siger Thijs Zwagerman til Tipsbladet.

AFC Ajax betalte 90 millioner kroner for Mohamed Daramy i FC København, og det er mange penge for den hollandske storklub. I sin første sæson i Amsterdam spillede danskeren kun 16 kampe, og de fleste var som indhopper. 

20-årige Mohamed Daramy er stadig ung, og unge spillere skal man være tålmodige med, men Zwagerman tror ikke, at man i Ajax regner med den danske offensivspiller på sigt.

- Jeg ved ikke, om man kan sige, at Ajax ikke tror på Daramy, men de tror i hvert fald ikke nok på ham. De har betalt mange penge for ham, og han gjorde det godt i begyndelsen, men ellers har han jo for det meste spillet for Jong Ajax. Han gjorde det ganske fint for Jong Ajax, men det er jo også et udtryk for, at han ikke er tilstrækkelig god til førsteholdet, siger han.

Redaktøren vurderer, at Mohamed Daramy lige nu er fjerdevalg i Ajax efter Steven Bergwijn, Dusan Tadic og den kun 17-årige Amourricho van Axel Dongen, og derfor bør danskeren finde en ny klub, før transfervinduet lukker 31. august.

- Jeg tror, at Ajax gerne vil af med Daramy, og det er da også, hvad jeg hører på vandrørene. Jeg tror, at de sigter efter en lejeaftale, og jeg tror også, at Daramy vil være åben for at finde en ny klub, så han kan få noget mere spilletid. Han må også kunne se, at han ikke kommer til at spille i den kommende sæson.

- Jeg ser en lejeaftale som ideel for alle parter. Hvis de lejer ham ud, og han gør det godt i en ny klub, kan Ajax håbe på at få en del af de millioner, de brugte på at købe ham, tilbage. Det får de ikke, hvis de sælger ham nu, lyder det fra Thijs Zwagerman.

Han understreger, at Mohamed Daramy er en meget vellidt person i Ajax, og at det udelukkende er de sportslige perspektiver, der spænder ben for ham.

- Han er meget tæt med Mohammed Kudus, som jo også har spillet i Danmark, og jeg fornemmer, at han fungerer godt socialt, og at holdkammeraterne er glade for ham. Han er en stille og rolig fyr, der ikke skaber nogen problemer, så på den måde er han værdsat i Ajax, fastslår Zwagerman.

Mohamed Daramy har kontrakt med AFC Ajax frem til sommeren 2026.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.