Video : Tipsbladet
Superliga

Spillerjagt: FCM forsøgte at hente stjerne hjem

Med en hektisk sæson forude og muligheden for spillersalg og systemskifte har FC Midtjylland undersøgt, om man kunne hente en af klubbens store profiler tilbage fra Premier League.

FC Midtjylland kan stå foran en hektisk afslutning på transfervinduet.

Den stærke defensive midtbanespiller Raphael Onyedika er et særdeles godt bud på en kommende Champions League-spiller på samme position for de belgiske mestre Club Brugge, der er ved at få en aftale på plads med FCM om en stor transfer.

Et par andre spillere i truppen kan også være i spil til klubskifter, selvom der i disse timer ikke er noget oppe over.

Oven i kommer så, at den ny cheftræner Albert Capellas forventes at ændre FC Midtjyllands udgangsformation, så man i langt de fleste kampe skal spille versioner af en 4-3-3, hvilket både betyder noget i forsvaret i forhold til det antal midtstoppere, man har behov for, og de typer midtstoppere og backs, der passer bedst i Capellas' planer.

Interessen for at hente FC Midtjylland-spillere og trænerskiftet ser ud til at give FCM's sportslige ledelse en betydelig mere hektisk slutning på transfervinduet, end man havde forventet og planlagt med tidligere på sommeren.

Så der er god grund til at holde øje med beslutningerne i det midtjyske og hos hovedaktionær Matthew Benham, der samtidig har mere end ét øje på hjerteklubben i Premier League, Brentford, der har købt flere dyre spillere til truppen efter den overbevisende debutsæson i bedste række i Premier League-æraen.

Og en af de handler, FC Midtjylland ifølge Tipsbladets oplysninger afsøgte sandsynligheden for at kunne udføre, involverede netop Brentford, som man stadig arbejder sammen med trods Rasmus Ankersens stop i rollerne i de to klubber til fordel for et gryende klubsamarbejde med Southampton i centrum.

For i Brentford spiller Frank Onyeka, tidligere FC Midtjylland-profil, og ham kunne FCM snildt bruge i den nuværende situation.

'Spiller' er måske en tilsnigelse i beskrivelsen af Frank Onyekas nuværende situation, for den nigerianske landsholdsspiller har ikke haft nogen stor rolle siden skiftet fra FC Midtjylland i sommeren 2021 og ser i disse uger ud til at være langt fra idealopstillingen på en midtbane, der har aldrig har haft dygtigere spillere i Brentfords moderne historie.

FC Midtjylland har derfor undersøgt muligheden for at hente Onyeka tilbage, en aftale der sandsynligvis ville have været udformet som et lejemål af midtbanespilleren, der kostede Brentford over 60 millioner kroner, og som man stadig håber kan få en god karriere i London.

Et skifte tilbage til FC Midtjylland og Superligaen var dog ikke en prioritet for Frank Onyeka, der sluttede opholdet i Danmark som en af klubbens og Superligaens bedste spillere overhovedet, og som sandsynligvis vil sigte efter en klub i en stærkere liga end den danske, hvis et skifte væk fra Brentford bliver aktuelt i de sidste dage og timer af dette transfervindue.

Frank Onyeka spillede fremragende for FC Midtjylland men skal næppe tilbage til det midtjyske.

Travlhed
FC Midtjylland er i færd med at tjekke scoutingrapporter, data, indhente information og afstemme spillerjagten med den ny cheftræner Albert Capellas.

Ud over at ændre ved formationen forventes spanieren også at se spillerne og deres evner og potentiale grundigt efter i afdækningen af, om nogle efter den ny cheftræners mening bør placeres på eller med tiden omskoles til andre positioner, end de hidtil har spillet i FCM.

Den centrale midtbane skal indlysende have tilført folk, selv hvis Raphael Onyedika mod forventning ikke ender i Club Brugge i dette transfervindue, og andre afgange vil også blive forsøgt erstattet via transfermarkedet, mens det endnu er uvist, om klubben aktivt vil lede efter forstærkninger, der ikke er afhængig af spillersalg.

Jonas Lössl har trænet i Bordeaux, som dog er i en meget speciel situation med så tunge økonomiske vanskeligheder, at klubben lige nu har forbud mod at registrere spillere end en nedrykning til Ligue 2, ikke helt ulig det, FC Barcelona har været genstand for de seneste transfervinduer.

Derfor er det usikkert, om målmanden alligevel skifter til den franske traditionsklub, og søndag morgen forlød det, at skiftet var på vej til at blive aflyst.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.