Video : Tipsbladet
Superliga

Farvel til Superligaen? Vi skal have en snak nu

Supertalentet tog Superligaen med storm, men nu skal man have en dialog omkring fremtiden efter et sandt skadeshelvede.

Jonathan Amon var en sand åbenbaring, da han brød frem i Superligaen i 2018/2019-sæsonen for FC Nordsjælland.

Siden har den 22-årige amerikaner dog brugt mere tid på skadeslisten end på grønsværen. I foråret var han på vej til at gøre comeback for FCN, men igen blev han ramt af en alvorlig skade, som fortsat plager ham.

Derfor, da kontrakten med FC Nordsjælland udløb i sommer, tilbød man ham en kort kontrakt for at give ham muligheden for at genoptræne og komme tilbage i form. Herfra må man så kigge på hans fodboldfremtid.

- For Amon har det været vigtig for os at se, om vi kunne gøre noget for en spiller, som kom til os i en ung alder og har været sindssyg uheldig. Så istedet for at sige, at nu skal du bare komme videre, så har vi forsøgt at få ham i en bedre position, hvor han så kan tilspille sig en chance her hos os eller et andet sted, siger FC Nordsjællands sportschef, Jan Laursen, til Tipsbladet.

Den korte kontrakt løber frem til 31. december, så nu skal man sætte sig ned og drøfte en plan for fremtiden, om den så fortsætter i FC Nordsjælland eller andetsteds er endnu ikke helt på plads.

- Han er en af de spillere, som jeg skal have en snak med for at se, hvordan det ser ud i forhold til hans helbred og muligheder. Vi prøver også at have et menneskeligt ansigt, da han har været fremragende for os men samtidig også sindssyg uheldig, så derfor vil vi gerne hjælpe ham.

- Hvis han skal videre, har vi set på, hvordan vi sørger for, at han har nogle gode betingelser at arbejde ude fra. De var ikke til stede i sommer, da han var langtidsskadet. Så det er lidt for tidligt at sige endnu, hvad det ender med, men han er en af dem, som der skal være en snak med i forhold til, hvordan han ser på det og vi ser på det, siger Jan Laursen.

Jonathan Amon kom til FC Nordsjælland i 2014, men det er mere end to år siden, at han sidst spillede en kamp for førsteholdet. I løbet af foråret spillede han tre reserveholdskampe, men kort tid efter blev han ramt af en ny alvorlig skade.