Video : Tipsbladet
Superliga

På rov i AaB: De kan blive solgt efter katastrofen

AaB tog lørdag elevatoren ned i 1. division, og selv med nye medejere er det oplagt, at flere spillere forsvinder.

Lørdag eftermiddag rykkede AaB ud af Superligaen efter et intenst nederlag på 0-1 mod Silkeborg.

Måden, AaB røg ud, med nederlag til sidst mod Lyngby og et Silkeborg-hold uden noget at spille for, vil sidde i spillere, trænere, klubben og fansene.

Men ned skal AaB, og dermed skal der lægges et budget til 1. division og findes en trup, der kan rykke klubben op i første forsøg.

Penge skal AaB bruge, men også spillere, der er engageret i at få AaB tilbage, og de krav kunne betyde adskillige spillerafgange - ja, det vil faktisk være højst usædvanligt, hvis en Superliga-nedrykker ikke mister en lang række spillere.

Tipsbladet har set nærmere på, hvem AaB kunne sige farvel til, og har undervejs skelnet til, at nordjyske navne som Lucas Andersen meget vel kan tænkes at blive for at spille AaB tilbage op i topligaen.

Theo Sander

Målmand

18 år

Prisniveau: 5-15 millioner kroner

Det er virkelig ikke godt at vide, hvad AaB kan få for den unge målmand.

Han blev vraget i foråret, og det dufter af et prisfald, med mindre man har en konkurrence-situation på transfermarkedet og har bejlere, der tror på Sander som kommende topmålmand.

Lars Kramer

Midtstopper

23 år

Prisniveau: 3-5 millioner kroner

Skiftede på fri transfer men har alderen og gode præstationer i Viborg til at kunne indbringe noget - ikke meget.

Andreas Poulsen

Venstre back

23 år

Prisniveau: 2-4 millioner kroner

Nogen kan meget vel ende med at tage chancen. Det er fodbolds smallest besatte position, og Gladbach så nok i ham til at betale 30 millioner kroner til FCM for en håndfuld år siden. AaB skal være glad for at få 1/10 af det beløb i dag.

Malthe Højholt

Central midtbane

22 år

Prisniveau: 5-15 millioner kroner

Er sammen med målmand Theo Sander det bedste salgsemne i AaB.

Højholts pris har tidligere været oppe omkring 15 millioner kroner eller højere, når nogen har spurgt AaB, men det er usikkert, om AaB stadig kan få så meget.

Nogen vil måske indvende, at Højholt stadig er en meget ung spiller med et kæmpestort potentiale, men om resten af Europa er enig, er mere usikkert.

Det er ret oplagt, at Højholt skal videre nu: Han har 18 måneder tilbage på kontrakten, og turen i 1. division bliver dyr.

Louka Prip

Kant/offensiv midtbane/forward

25 år

Prisniveau: 2-4 millioner kroner

Han kunne være skiftet væk for et år siden, nu er Prip nok en af dem, der er i spil til et skifte.

Eksklubben Hvidovre har næppe råd, selvom det ville være skægt - men hvis nogen andre vil betale en mindre transfer, kunne det give mening.

Allan Sousa

Kant: Offensiv midtbane/forward

26 år

Prisniveau: 3-7 millioner kroner

Med det brasilianske pas er det ikke godt at vide, om Sousa mod forventning kan sælges dyrt.

Han skiftede fra Vejle på fri transfer og får givetvis en høj løn - det gør ham til et oplagt salgsemne. Og 26 år er ikke ungt og lovende - der skal en klub til, der kan og vil overtage den tunge løn.