Poulsen scorede i RB Leipzig-massakre - Bayern München slagtet

Der var masser af dramatik i dagens Bundesliga-kampe, hvor RB Leipzig tog en gigantisk sejr over Mainz, en tidligt udvisning blev dyr for Bayern München og danskerløse Dortmund tog sikker sejr i topkamp

Denne sæson af Bundesligaen bliver kun mere og mere spændende, og efter eftermiddagens kampe er der kun fem point mellem første- og ottendepladsen.

En dansker spillede også en rolle, da Yussuf Poulsen kom på tavlen i RB Leipzig kæmpesejr over Mainz 05. Det var dog ikke et synderligt vigtigt mål, for RB Leipzig var allerede foran 4-0, da danskeren scorede det femte af kampens otte mål.

Marcel Sabitzer, Timo Werner, Christopher Nkunku og Marcel Halstenberg havde allerede scoret, da Yussuf Poulsen det 44. minut fulgte op på en returbold i straffesparksfeltet og nemt kunne udbygge føringen. Poulsen blev i øvrigt også noteret for en assist på Halstenbergs scoring.  Efter pausen scorede også Nordi Mukiele, mens Timo Werner med to mål fuldførte sit hattrick.

Sejren sender RB Leipzig op på tredjepladsen, blandt andre forbi Bayern München, som rendte ind i en ordentlig øretæve mod Frederik Rønnow og Eintracht Frankfurt. Her fik Jérôme Boateng rødt kort efter kun ni minutter, efter han som sidste mand stoppede et farligt angreb - og det blev dyrt.

Filip Kostic og Djibril Sow gjorde det til 2-0 med to mål i midten af første halvleg, inden Robert Lewandowski fik reduceret. Håbet blev dog slukket for Bayern Munchen efter pausen, hvor David Abraham, Martin Hinteregger og til sidst Goncalo Paciencia gjorde det til slutresultatet 5-1.

I Dortmund så både Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen til fra bænken i alle 90 minutter, da Borussia Dortmund som det første hold i sæsonen besejrede Wolfsburg. To mål af Raphael Guerreiro og Thorgan Hazard i det første kvarter af anden halvleg afgjort kampen, inden Mario Götze lukkede og slukkede til 3-0 på et straffespark kort før tid.

Borussia Mönchengladbach vandt 2-1 over Bayer Leverkusen, og er dermed fortsat på en overraskende førsteplads i Bundesligaen, mens Dortmund og RB Leipzig følger de næste pladser. Bayern München er blot på fjerdepladsen efterfuldt af en anden overraskelse, Freiburg, og dagens banemand fra Eintracht Frankfurt.