Champions League

Gamle bekendte kan true FCK

APOEL, BATE og Rosenborg er blandt FC Københavns mulige modstandere i den kommende kvalifikation til Champions League.

Selv om sæsonerne kun er få uger fra at slutte rundt omkring i Europa, så er det stadig tidligt i forhold til at kigge nærmere på potentielle modstandere til FC København i Champions League-kvalifikationen. Men nogle klubber er klar, lige som FC København er det, og selv om den danske mester er topseedet, er det ikke ensbetydende med en nem vej ind i Champions League-gruppespillet.

For eksempel kan FC København måske igen løbe ind i enten BATE Borisov eller Rosenborg fra sidste sæson, men dog kun en af dem, da begge hold har så mange europæiske point med sig, at de som FCK er seedede i tredje kvalifikationsrunde, mens BATE måske endda også bliver seedet med FCK i 4. kvalifikationsrunde.

Men så blev den tidligere FCK-angriber Ailton Almeida mester på Cypern, og derfor er den gamle kending fra APOEL også en mulig modstander for FC København.

- Jeg følger slet ikke med i det der. Det er imod mine principper, for det er ikke noget, vi kan have nogen form for indflydelse på. Det bliver der trukket lod om, så det vil jeg ikke bruge kræfter på, siger FCK-sportsdirektør Carsten V. Jensen, før Tipsbladet begynder at nævne klubnavne.

- Okay..., lyder det i telefonen, før han fortsætter:

- Ja, der er jo to klubber, vi har haft meget tætte kampe imod, og en som vi har tabt til. Det er kvalificeret modstand, og jeg har også på forhånd en naturlig respekt for alle de klubber, der ligger i det segment. Der er en grund til, at de klubber ligger, hvor de gør. Men vi må se, hvad der kommer frem i lodtrækningen, og så spiller vi mod dem. Og så skal du også huske på, at der både er et worst case og et best case-scenario,« siger Carsten V. Jensen.

Læs mere: Tipsbladet Update tager et kig på det europæiske regnestykke, som det ser ud netop nu for FC København. Avisen er på gaden nu, men du kan også læse den på din computer ved at klikke HER