Landshold

DBU-chef: Sikker på Olsen bliver

DBU-formand Allan Hansen tror ikke, at Morten Olsen lader sig lokke væk fra landstrænerposten trods rygter om interesse fra Hamburger SV.

For lidt under to år siden var Danmarks landstræner Morten Olsen interesseret i at blive cheftræner i Ajax Amsterdam sideløbende med jobbet hos DBU.

Dengang gav DBU ikke Olsen lov til at få jobbet hos Ajax, og Olsen endte med at forlænge kontrakten med DBU indtil sommeren 2012, hvilket Olsen har fortalt er hans sidste periode som dansk A-landstræner.

I den seneste tid har der været rygter om, at Frank Arnesen som kommende sportsdirektør i Hamburger SV skulle være interesseret i at hyre Morten Olsen til den ambitiøse nordtyske klub, og Olsen har selv berettet i et interview med Politiken, at han har fået tilbud om to landstræner-job og en 'interessant' klubtræner-stilling.

DBU's formand Allan Hansen er trods de tilbud, Morten Olsen modtager, overbevist om, at Olsen bliver på sin danske landstrænerpost indtil kontraktudløb.

- Han er ikke en mand, der løber af pladsen. Det er ikke første gang (der er interesse, Red.). Jeg har altid følt mig godt informeret af Morten, og jeg er sikker på, at han ikke løber af pladsen, at han er sit ansvar bevidst, siger Allan Hansen til tipsbladet.dk.

Det er DBU's generalsekretær Jim Stjerne Hansen, der står for at finde en ny A-landstræner til tiden efter Morten Olsen, og Allan Hansen tror på, at DBU ender med en dygtig afløser for Morten Olsen, der har siddet som A-landstræner siden sommeren 2000.

- Vi har stillet en økonomisk ramme op, og så sonderer Jim de emner, der er i spil. Vi har ikke sat nogen endelig dato for, hvornår det skal være på plads. Vi har snakket om at finde ud af noget hen over efteråret, men der er ikke nogen deadline, siger Allan Hansen.

DBU's generalsekretær Jim Stjerne Hansen fortalte i et nyligt interview, at han blandt andet kigger nærmere på en række yngre danske trænere som blandt andre Lars Olsen, Troels Bech og Kent Nielsen.