Landshold

Intet i vejen med monsterbanen

Historien om at træningsbanerne i Helsingør skulle være skyld i skader, bliver nu afvist af DBU og Helsingør Idrætspark.

Der har svirret rygter om landsholdets træning i Helsingør de seneste døgn. I pressen er træningsbanerne blevet kraftigt kritiseret for at være for dårlig og mere eller mindre være skyld i nogle af de skader der ramte det danske landshold i løbet af onsdagens træning. Først Nicklas Pedersen skadet så Nicklas Bendtner om, og til sidst måtte også Simon Kjær udgå skadet fra træningen.

- Jeg synes de her historier er synd for Helsingør Kommune, og ikke mindst for Helsingør Idrætspark, der har gjort alt, hvad de kunne, og leveret tre gode træningsbaner til os, siger Lars Berendt der er DBUs kommunikationschef til Helsingør Dagblad.

Det er desuden blevet påstået, at landsholdet udelukkende træner på Marienborg-banen istedet for på opvisningsbanen, for at føje Elite 3000 der spiller årets første hjemmekamp på søndag.

Alle påstandende bliver afvist af Lars Berendt, der henviser til B.T. som fejlkilden.

- Det er mere eller mindre en enkelt formiddagsavis der har kørt denne her historie frem, og de har simpelthen ikke gjort deres research godt nok. De baner vi har fået stillet til rådighed er formentlig blandt de bedste på hele Sjælland, siger kommunikationschefen.

Hans Henrik Schmidt der er ansvarlig for banerne i Helsingør Idrætspark, har også svært ved at genkende billedet. Han ægrer sig over, hvordan græsbanerne er blevet beskrevet i medierne. Han maner også til jorden, at landsholdet har ladet sig nøje med at træne på den næstbedste bane.

- Jeg synes ikke, det er et rimeligt billede de frembringer, når de kalder den for monsterbanen, og giver den skylden for skaderne. Jeg synes de skulle tage ude og se, hvordan banerne ser ud rundt om i landet. Bortset fra Parken har jeg svært ved at se, hvor de har meget pænere baner. Den bane jeg så i Farum i sidste superligarunde så ihvertfald ikke pænere ud, slår han fast, siger han til Helsingør Dagblad.