Landshold

Martin Jørgensen har mod på mere Århus

Martin Jørgensens optræden hjemme i vante omgivelser giver ham mod på mere Århus... på et tidspunkt.

Martin Jørgensen var mod USA tilbage i vante omgivelser i Århus, hvor han i sin tid skabte sig et navn i AGF. Derfor var det også noget specielt for ham at spille landskamp i Århus.

- Det var dejligt at være tilbage. Især når vi kunne gøre som i gamle dage og vinde en fodboldkamp. Så hjælper det altid på det. Det giver mod på mere Århus på et eller andet tidspunkt, ja, sagde Martin Jørgensen som foreløbigt svar på de spekulationer, som sender ham fra Fiorentina til AGF - måske allerede i vinterens transfervindue.

Landstræner Morten Olsen udtalte på pressemødet efter kampen, at Martin Jørgensen bør tage en snak med sin træner i Fiorentina og få afklaret mulighederne for mere spilletid. Er det ikke muligt, bør han skifte til en anden klub, mener Morten Olsen.

Martin Jørgensens reaktion:

- Jeg har snakket med Morten Olsen om det. Førsteprioriteten er at spille sæsonen færdig for Fiorentina, men hvis træneren fra nu af og til slutningen af januar slet ikke lader mig spille, eller indikerer at jeg er nummer 20 eller 21 i truppen, og Morten samtidig står på den anden side og siger, at hvis jeg ikke spiller, så kommer jeg ikke med til VM, så...

- Morten Olsen har dog ikke sagt direkte til mig, at jeg skal spille for at komme med til VM.

Som del af den gamle generation på landsholdet har 34-årige Martin Jørgensen måtte høre for sin alder og manglende kampform, og den yngre generation i form af Johan Absalonsen og Søren Rieks var da også mere synlig end Jørgensen på aftenen, selvom Fiorentins generelt så mere livlig ud end i sine seneste optræderner i rødt og hvidt.

- Det er rigtigt, at ungdommen tilfører noget i dag, men så skal man heller ikke komme og græde den dag, at vi taber, fordi vi var urutinerede, siger Martin Jørgensen, som ikke finder de unge spilleres indsats unaturlig.

- Dem, som kun har spillet en eller to landskampe, skulle meget gerne komme ind at vise, at de vil med til VM.