Bundesliga

Allbäck ejer Almeida

FCK's svenske VM-angriber er en af aktionærerne i den sammenslutning, der nu ejer alle aktierne i Örgrytes super-brasser.

Hvis FC København får fingrene i Örgrytes 21-årige angrebsstjerne Ailton Almeida, er københavnernes Marcus Allbäck en af de personer, der kommer til at score kassen på overgangen.

FCK's svenske VM-angriber er således en af aktionærerne i Örgryte Sport AB, der ejer aktieandele i 15 professionelle fodboldspillere - heriblandt Ailton Almeida, der for nylig blev overtaget 100 procent af investeringsforeningen.

Örgryte Sport AB er et foretagende, der har til formål at fremme den sportslige udvikling i Örgryte samt at generere indtægter til aktionærerne, og især den sidste mission lykkes ganske godt.

For halvandet år siden købte Örgryte Sport AB 50 procent af rettighederne til Ailton Almeida for 1,7 millioner svenske kroner, mens hans moderklub Atletico Mineiro stadig holdt fast i de resterende 50 procent af aktierne.

Men for få dage siden overtog investeringsselskabet også de sidste 50 procent af aktierne, da de lagde fem millioner svenske kroner - svarende til fire millioner danske.

Den aktieandel kan nu vise sig at være særdeles værdifuld, idet Ailton Almeidas prisskilt vurderes til at ligge på omkring 20 millioner svenske kroner. Dermed kan Örgryte Sport AB og foreningens aktionærere - heriblandt Marcus Allbäck - se frem til at hive hele fortjeneste af et salg i land.