Bundesliga

FC København skal igennem på kanterne

Jesper Grønkjær og Michael Silberbauer kan få nøgleroller i Champions League-opgørene mod Ajax, der i optaktsfasen har haft problemer på backpladserne.

Selvom Ajax har investeret i rutinerede Jaap Stam og de to spaniere Roger og Gabri, ser det ifølge hollandsk presse ikke så godt ud i defensiven. I sidste måned led Ajax et pinligt nederlag til amatørholdet Spakenburg, og i sidste weekend var der defensive problemer i 1-2 nederlaget til Borussia Dortmund.

Den hollandske journalist Vincent Okker arbejder for Voetbal International, og han peger på, at ingen endnu har magtet at sætte sig på hverken højre eller venstre back. Til gengæld bliver Jaap Stam en markant forstærkning i midtforsvaret.

- Jaap Stam har rigtig meget erfaring og kan lede holdet. I sidste sæson var der mange unge spillere i forsvaret, og der manglede en leder både på og udenfor banen, siger Vincent Okker til forza.dk.

Den nye Ajax-træner Henk ten Cate er efter sigende glad for at have trukket FCK, men efter Ajax' problemer mod Brøndby sidste år tror Vincent Okker ikke på, at den hollandske storklub undervurderer de danske mestre.

Ifølge den hollandske journalist er vigtige unge spillere som Hedwiges Maduro og John Heitinga stadig trætte efter at have deltaget ved sommerens VM.

Ajax spiller i aften træningskamp mod Inter, mens hollænderne skal op imod Manchester United lørdag aften.