EM

Bendtner: Jeg scorer og vi får point

Nicklas Bendtner har ikke tænkt sig at forværre sin fornemme statistik mod netop Portugal

Danmark kan om alt går vel høste billetten til kvartfinalen onsdag aften. Det kræver en sejr over Portugal, mens Tyskland lidt senere skal tage point fra Holland.

Portugal tabte deres første gruppekamp mod Tyskland og er dermed tvunget til benhårdt at gå efter sejren, mens et uafgjort resultat kan vise sig at være udmærket for Danmark.

Nicklas Bendtner har stor respekt for portugiserne, som det danske landshold har mødt en del gange de senere år.

- Ligesom Holland har de superstærke individualister - tag bare Cristiano Ronaldo, der har haft en fantastisk sæson, men modsat Holland og Tyskland som de andre hold i puljen, så fungerer Portugal ikke altid så godt sammen som hold, siger Nicklas Bendtner til Tipsbladets EM-magasin.

- De er ikke så fast sammentømrede og er ikke altid så gode til at hjælpe hinanden, og det ligger meget på skuldrene af de største individualister, at de selv skal skabe målene.  Vi har haft stor glæde af vores holdarbejde imod dem, og vi ha jo slået dem flere gange efterhånden.

Nicklas Bendtner har en personlig fantastisk rekord mod netop Portugal. Han har spillet fire A-landskampe mod Portugal, har scoret en gang i hver kamp, hvilket har bidraget til tre sejr og en enkelt uafgjort - i tre kvalifikationskampe og en venskabskamp.

Og den rekord har Bendtner ikke tænkt sig at ødelægge onsdag aften.

- Jeg har altid selv haft det godt imod Portugal og har scoret i alle de fire landskampe, hvor jeg har været med imod dem, og hvor jeg ikke har prøvet at tabe til dem. Den statistik skal jeg nok holde i live ved EM, siger en selvtillidsfyldt Nicklas Bendtner.