Optakt: Wales - Nordirland
EM

Optakt: Wales - Nordirland

Meget overraskende britisk brag i lørdagens 1/8-finale nummer to - det bliver intenst. Men hvem vinder?

Kampfakta:
Spillested: Parc des Princes - Paris
Kampstart: Lørdag klokken 18.00
Dommer:
På tv: DR 1
Twitter: #WALNIR #EMDK

Holdnyt:
Wales:
Hvis nogen havde forudsagt, at Wales ville stå i en 1/8-finale som gruppevinder og modstanderen ville være Nordirland, ville de fleste nok som miniumum have rystet på hovedet. Men ikke desto mindre er det tilfældet i lørdagens kamp nummer to. 
Der er EM-feber i  Wales efter en forrygende indsats i gruppespillet, hvor det blev til sejre over Slovakiet og Rusland og et sidste minuts-nederlag til England.
At det så ender med Nordirland i knockoutfasen er helt sikket kun med til at tænde EM-festen endnu mere.

Optimismen er da bestemt også værd at holde fast i, for Wales står efter gruppespillet som det mest scorende hold med seks kasser - sammen med Ungarn.
Inden slutrunden var der meget fokus på, at Wales kun kunne klare sig, hvis Gareth Bale ville funkle. Med en scoring i hver kamp, har Real Madrid-profilen i den grad levet op til forventningerne, men Wales har altså også vist sig farlige uden, at Bale havde en fod med i spillet. 
Wales var i gruppespillet ikke på noget tidspunkt gjort til klar favorit, men den rolle skal de vænne sig til lørdag, hvor Nordirland igen formentlig vil tage udgangspunkt i en kompakt defensiv.
Ingen skader eller karantæner i truppen.   

Nordirland:
Kritikken af for defensivt indstillede hold har været fremme undervejs i gruppespillet, og et af de hold, der blandt andet er peget ud, er Nordirland. Men det er de formentlig pænt ligeglade med lige nu, for netop den solide defensiv har været med til at skyde dem frem til 1/8-finalen. To gange 1-0-nederlag til stærke nationer som Tyskland og Polen gjorde, at målscoren balancerede og viste sig god nok til at holde sig bedre end Tyrkiet og Albanien - takket være 2-0-sejren over Ukraine. 
Og selv om det kun blev til to scoringer, er der her ikke noget at være flov over - det sammen har nemlig hele tre andre hold i 1/8-finalen holdt sig på i gruppespillet. Inge skader eller karantæner i truppen.

Karantæne:
Wales: Ingen
Nordirland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Wales:

Wales (3-4-3): Hennessey – Chester, Williams, Davies – Gunter, Ledley, Allen, Taylor – Ramsey, Voakes, Bale.

Nordirland:

Nordirland (4-5-1): McGovern – Evans, Cathcart, McAuley, Hughes– Dallas, Norwood, Davis, Evans, Ward – Washington.

Profilen:
Conor Washington havde inden EM-slutrunden kun spillet fire landskampe og fik først sin debut i foråret, da kvalifikationen var i hus. Den 24-årige QPR-angriber startede turneringen som reserve, blev skiftet ind i den første gruppekamp men blev foretrukket i startopstillingen i de to seneste kampe. Nu står han pludselig i en 1/8-finale og skal levere varen. Indtil videre er det ikke blevet til scoringer, men skal Nordirland have chancen, gælder det om for Washington om at være skarp på de få chancer, det formentlig bliver til i kampen. 

Vidste du, at...:
Nordirland i de gruppekampe kun præsterede 17 afslutninger - det er lavest af samtlige 24 deltagende nationer. Til gengæld ramte otte af de 17 afslutninger inden for rammen - hvilket er flere end både Italien og Polen har præsteret. 
Wales derimod er helt fantastiske, når det kommer til at ramme buret. Af 37 afslutninger sad de 21 inden for rammen, og Wales er uden sammenligning den nation, der har den bedste træfsikkerhed. 
Til sammenligning har eksempelvis Portugal klart de fleste afslutninger med 69, men kun 22 inden for rammen. Store nationer som Tyskland og England har henholdsvis præsteret 59 og 65 afslutninger men med 21 og 15 inden for rammen. Wales kan noget, de andre ikke kan - ramme målet på mere end halvdelen af skuddene.

Dom:
Wales går på banen i en kamp, hvor de skal skabe kampen - hele tiden. Men selv om holdets store styrke er omstillinger og dybe stikninger, bliver det formentlig ikke det store problem for waliserne, da man gennem kvalifikationen har løst den opgave flere gange mod små nationer. Dengang lavede Wales ikke mange mål, men det er der rettet op på i gruppespillet. 
Nordirland går uden tvivl på banen med spændt bryst og er klar til at møde Wales med solid fight, mod og mandshjerte, og selv om evnerne ikke er på højde med modstanderne, fungerer defensiven solidt. 
Wales havde i gruppespillet kun overtal af boldbesiddelse mod bovlamme Rusland med 52 procent, men lørdag vil bolden i langt højere grad være på walisiske fødder.

Det handler om tålmodighed hos begge mandskaber, og selv om Nordirland vil blæse til angreb i kontraspillet, bliver det formentlig ikke ofte. Waliserne skal nedlægge bastionen hos modstanderen, og vil med sikkerhed meget gerne have frispark i Bale-afstand uden for feltet.

Det kan blive en intens men måske ikke så medrivende affære, hvor Wales vil gå efter sejren, mens Nordirland hellere end gerne vil trække kampen ud over de 90 minutter. 
Troen på Wales' bedre hold er dog størst, og de får lavet 1-0-målet, som nordirerne ikke har modtrækket overfor og bliver på vej frem straffet af en Wales-giftpil, der ender med målet til 2-0, hvilket også bliver kampens resultat.
Tag det som en offensiv udmelding, da 0-0 bestemt også er en mulighed.
 
Der er odds 8.0 hos Betfair, hvis Wales vinder med 2-0

Det giver odds 2.00 hos Betfair for ren sejr til Wales

Betfair giver odds 1.50, hvis begge hold ikke scorer.

Form og tidligere indbyrdes kampe: