EM

Rommedahl tæt på at lirke Drillo-låsen op

Med et brag af et langskud sørgede Dennis Rommedahl for en stor dansk fest i første- og langt inde i anden halvleg.

Norge har med Drillo i spidsen ikke tabt en kvalifikationskamp hjemme på Ullevaal de seneste 20 år.

Og heller ikke denne gang lykkedes det for modstanderholdet at løbe med alle tre point, selvom det var meget tæt på for Danmark, der måtte nøjes med 1-1.

En livlig start på kampen resulterede i chancer til begge mandskaber, men efter 27 minutters spil fik Danmark tildelt et hjørnespark, der blev headet væk af en norsk spiller. Bolden røg hen til Rommedahl, som stod placeret lidt uden for feltet, hvorefter han lavede den måske bedste helflugter i hele hans liv.

Bolden strøg forbi en chanceløs Jarstein i Norges mål til 1-0.

I anden halvleg blev Danmark mødt af et voldsomt pres, og især John Arne Riises lange indkast voldte Danmark store problemer. Alligevel var det til at starte med Danmark, der var tættest på den første scoring i anden halvleg, da Rommedahl efter 72 minutter igen fik vist sine fine skudkvaliteter med endnu en helflugter – denne gang endte skuddet desværre på overliggeren.

Norges pres gav pote efter 81 minutter spil, hvor Erik Huseklipp udnyttede et dansk boldtab og fik bolden placeret ind bag Thomas Sørensen i det danske mål til kampens endelige resultat, 1-1.

Danmark er med det uafgjorte resultat fortsat placeret på en tredjeplads i Gruppe H, mens Norge også fastholder deres position på førstepladsen.