Video : Tipsbladet
Generelle

Abildgaard i Rusland: Har aldrig følt mig så tæt beslægtet med en svensker

Den tidligere Superliga-profil fik torsdag uofficiel debut, da han med Rubin Kazan spillede testkamp. Midtbanespilleren startede inde og var tilfreds med sin præstation i en sejr på 3-0.

Alle Oliver Abildgaards ting står stadig i Aalborg, for da aftalen med Rubin Kazan faldt på plads i starten af februar, var det bare med at komme til Tyrkiet, hvor holdet aktuelt befinder sig på træningslejr.

Så det gjorde den tidligere U21-landsholdsspiller, der i første omgang er blevet udlejet fra AaB frem til sommer.

Med sig til træningslejren til Tyrkiet nåede Abildgaard at pakke støvler, et par sko, lidt tøj, og hvad han ellers skal bruge for at kunne passe sit arbejde, så danskeren er godt tilfreds indtil videre. Ikke mindst efter han torsdag også fik sin uofficielle debut for Rubin Kazan.

Oliver Abildgaard startede inde og endte med at spille 60 minutter, da holdet vandt med 3-0 over Vojvodina fra Serbien. 

- Det er dejligt bare at blive kastet ud i det, siger Oliver Abildgaard til tipsbladet.dk oven på sine første kampminutter for Rubin Kazan.

Læs også:AaB bekræfter: Forhandler om salg af endnu en profil

Normalt er der ikke mange danskere, der søger østpå, når de forlader Superligaen. Mikkel Duelund gjorde det, da han blev købt af Dynamo Kiev, og nu er det altså i Kazan, Abildgaard fremover skal spille. En by, der ligger omkring 500 kilometer øst for Moskva. 

- Jeg er en atypisk spiller, så på det punkt passer det nok meget godt til valget af klub. Når så stor en klub ringer og er meget interesseret, er det svært ikke selv at kigge på det som en stor mulighed.

- Jeg kan som menneske også godt lide at opleve, og det har hele tiden været min plan, når jeg havde præsteret godt nok på klubplan og U21-landsholdet, at tage videre, hvis der kom noget spændende. Og så kom det her eventyr.

- Som fodboldspiller udvikler man sig mest, når man spiller mod modstandere, der er bedre end en selv. Jeg kommer til at stå over for nogle stærke spillere i den russiske liga. Det er min plan at udvikle mig og se, hvor langt jeg kan drive det, siger Oliver Abildgaard om skiftet.

Han kommer til Rubin Kazan efter en tid i Danmark, der blev spoleret af skader. Lige inden og lige efter U21-EM i sommer var han skadet, og skaderne blev ved med at irritere Abildgaard, der først til sidst i efteråret var helt klar igen.

Læs også:Medie: AaB-talent på vej til russisk fodbold

- Jeg står skarpt nu, og jeg har haft en god opstart og ikke misset træninger. Der er blevet lagt på fysikken, så jeg er ved at være tilbage på det vanlige niveau, siger Oliver Abildgaard, der ved, at der venter ham en hård kamp om spilletid i Rusland:

- De henter jo en spiller, fordi de tror på, at han kan forstærke dem, så nu handler det om at bevise sig. Jeg synes, jeg spillede godt (i testkampen, red.), og det er også det, der er brug for lige nu, når man er ny mand på holdet. De andre forsøger jo også at komme på og gøre sig bemærket, siger danskeren.

Kazan er langt fra Aalborg, og Danmark er langt fra Rusland. Kulturforskellene er også store, og sproget er en udfordring allerede fra start for danskeren, der ikke taler russisk og derfor ikke kan kommunikere så meget med de russiske holdkammerater. Han kan dog glæde sig over, at der er et en schweizer, brasilianer og en svensker på holdet.

- Vi har en tolk, der sidder og hjælper med at oversætte, når der er nogle taktiske ting, men jeg har nok aldrig følt mig så tæt på beslægtet med en svensker, siger Abildgaard med henvisning til holdkammeraten Carl Starfelt.

Danskeren regner med, at han får flyttet sine ting til Rusland, når han selv kommer tilbage fra træningslejren i Tyrkiet. Og så handler det også om at få lært sproget til husbehov.

- Det er ikke ambitionen at tale sproget flydende, men jeg skal kunne forstå trænerne og holdkammeraterne, når de kommer med basale instruktioner, siger han.

Ligaen i Rusland har været på vinterpause og starter først op igen sidste weekend i februar. Rubin Kazan er presset i ligaen og ligger fjerdesidst, der er dog bare et enkelt point ned til Krylya Sovetov Samara, der ligger under nedrykningsstregen.

Læs også:AaB-boss om muligt profilsalg: Den kan stadig gå begge veje

Læs også:Medie: AaB-profil rejser til Tyrkiet for at underskrive aftale

Læs også:Drømmen om udlandet: AaB sender midtbanespiller til Rusland

Læs også:Ny AaB-boss vil have flot fodbold: Alle vil gerne se Liverpools kampe