• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

BIF satser stort: De var bedre for to år siden

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF har en klar strategi om at satse på ungdommen og egne Masterclass-talenter, men det gik bedre for et par sæsoner siden ifølge den tidligere landsholdsspiller.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Brøndby IF og FC Basel krydser i disse dage klinger i Conference League, hvor en samlet sejr bringer en af dem tættere på gruppespillet.

Klubben fra den københavnske Vestegn tog det første stik, da de besejrede schweizerne på Brøndby Stadion med 1-0. Med fra start havde Brøndby flere af klubbens egne Masterclass-spillere, mens man bragte Oscar Scwartau i anden halvleg.

Det er en klar strategi og en stor satsning, som Brøndby startede i 2019. Den gav for alvor pote i 2021, da man sikrede sig det danske mesterskab anført af egenudviklede spillere i Jesper Lindstrøm og Morten Frendrup.

Det var også i denne periode, at Masterclass-satsningen peakede ifølge den tidligere Brøndby-spiller Lars Lunde, der fortsat følger dansk fodbold tæt.

- Brøndby er ret succesfulde med det [unge spillere, red.], men de er ikke lige så stærke, som de var for to år siden, siger han til det schweiziske medie Nau.ch, og fortsætter.

- Klubben har ikke de samme økonomiske ressourcer som andre klubber i Danmark. Det er derfor, de er afhængige af penge fra spillersalg, siger den tidligere FC Basel-angriber 

Brøndby IF er i den grad lykkedes med at sælge spillere, og særligt Jesper Lindstrøm og Morten Frendrup er de bedste eksempler herpå. Men afgangen af dem har efterladt et hul ned til de næste Masterclass-stjerner.

De er på vej, og Brøndby IF har rigtig mange spændende spillere i førsteholdstruppen, som førhen var en del af ungdomsholdene. Mathias Kvistgaarden, Oscar Schwartau, Bertram Kvist og Marinus Larsen bare for at nævne nogle.

Særligt Schwartau har fået stor tillid i sæsonens første kampe, og ham kan man sagtens forvente sig store ting af. De første paralleller til både Kai Havertz og Kahlenberg er allerede trukket.

Bertram Kvist kan også vise sig at blive en kommende stjerne. Han har haft muligheder i Æresdivisionen, men den er blevet afvist for at søge gennembruddet i Brøndby.

FC Basel og Brøndby IF mødes næste torsdag i Schweiz, hvor de skal afgøre, hvem der tager billetten videre i Conference League-kvalifikationen.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.