Generelle

Esbjerg-spiller slog Danmarks overmænd

I sidste uge slog Englands U/21-landshold Danmark med 4-0, men Island sørgede for, at englænderne kom ned på jorden igen.

I Superligaen har Arnor Smarason fokus på bundkampen med Esbjerg fB, men på landsholdsplan fik den unge islænding en anderledes opløftende oplevelse mandag aften i den engelske by Preston.

Esbjerg-spilleren udlignede Englands føring kort før pausen, og i 2. halvleg sikrede West Ham-spilleren Holmar Örn Eyjolfsson en islandsk 2-1 sejr.

Islændingene skal ligesom England til U/21-EM i Danmark til sommer, og sejren i Preston giver forhåbninger om et godt resultat for vulkan-øens udvalgte, hvor AGF's Aron Johansson også fik spilletid som indskifter.

Englands U/21-landstræner Stuart Pearce havde skiftet ud på otte pladser i startopstillingen i forhold til kampen i Viborg i sidste uge, hvor Pearce stillede med en på papiret betydeligt stærkere opstilling.

Den engelske landsholdschef sagde efterfølgende, at han har tænkt sig at udtage det stærkest mulige hold til sommer, hvilket blandt andet vil betyde et U/21-EM til Arsenals Jack Wilshere, en udtagelse som Arsenal-manager Arsene Wenger ikke vil synes om. Også i Danmark kører debatten om A-landsholdsspillere, der er på vippen til sommerens U/21-EM. Nicklas Bendtner har meldt fra, og der er også nogen tvivl om Christian Eriksen og Simon Kjær, da de to spilleres klubber næppe vil glæde sig over en forlængelse af sommeren for de to talenter.