Generelle

Fremad, fremad, det går

Århus Fremad ligner en oprykker til 1. division, der næste sæson kankomme til at bestå af hele tre Århus-mandskaber.

Der er ikke langt – sådan rent geografisk fra det imponerende NRGi Park, hvor AGF spiller deres hjemmekampe, til beskedne Risvangen Stadion, hvor Århus Fremad føler sig hjemme, når bolden ruller i 2. division Vest – men forholdene, omgivelserne er som at sammenligne den nationale økonomi i Liberia og Tyskland.

Dette kan bedst illustreres af denne signaturs egen oplevelse af at være til fodbold hos Århus Fremads oprykningsfavoritter, da de lørdag tog imod Esbjergs andethold til topbrag på det idylliske, jo tak, Risvangen Stadion.

Fodbolden var der ikke noget at klandre, Fremad vandt 3-1, overtog førstepladsen i rækken og ligner med tre spillerunder igen en oplagt oprykker til Viasat Divisionen, hvor AGF jo altså venter på modstand til næste sæson.

Risvangen Stadion er et hyggeligt lille stadion omkranset af høje træer, der ikke kun giver ly for regnen, men også alskens fuglekræ, når nu den vandet fra oven insisterer på at vælte ned på en lørdag eftermiddag.

En fugleklat, splat, to fugleklatter ned på ærmet og ryggen af den grønne jakke var takken, TIPS-bladets udsendte fik for at møde op, så mens AGF-tilhængerne i denne sæson trods alt har kunne sidde, stå eller ligge i læ for vejrguderne under halvtagene på NRGi Park, så kan de til næste sæson godt forberede sig uvejr fra oven, hvis Risvangen Stadion skal indtages. Nok om det.

Det ligner nemlig, som stillingerne arter sig lige her og nu, til at 1. Division næste sæson bliver rent Århus-kreds. AGF er rykket ned, Brabrand står til at klre sig og vores venner fra Risvangen, de ligner en oprykker.

Tre spillerunder har de igen. Esbjerg er et point efter, men kan ikke rykke op. Jetsmark og Thisted er de nærmeste bejlere.

"Vi har ni point at spille om, men vi er nødt til at tage en kamp ad gangen," siger Fremad-træner Anders Gerber, der dog ikke går i koma, hvis det ikke lykkedes for gul-sorte.

"Det er ikke noget must for os at rykke op, men nu er vi her, og så spiller vi naturligvis for det," siger træneren, der står i spidsen for et hold uden markante profiler.

Århus Fremad er et kollektiv. Et hold af fysisk stærke spillere, der har overrasket både sig selv og omgivelserne i denne sæson. Måske venter AGF næste sæson, måske Brabrand. Så husk paraplyen.