Generelle

Helveg om Ronaldo: Grænseløst irriterende

OB's assistenttræner Thomas Helveg hylder sin tidligere modspiller Ronaldo, der mandag i denne uge indstillede karrieren.

I slutningen af halvfemserne havde den nuværende OB-assistenttræner Thomas Helveg den noget utaknemmelige tjans at skulle være med til at dække den brasilianske angriber Ronaldo, der før sine alvorlige knæskader i 1999 og 2000 var verdens nok bedste fodboldspiller.

I 1997 med Udinese og fra sommeren 1998 med AC Milan mødte Helveg flere gange Ronaldo, og den tidligere højre back husker, at brasilianeren var en enorm mundfuld for modstanderens forsvar.

- Han havde et træk, der var grænseløst irriterende. Når han løb mod mål og havde sat den første spiller af, der halsede efter ham, så kunne han finde på at stoppe næsten helt op, så den stakkels mand bag ham bragede ind i ham. Enten fik Ronaldo frispark, eller også fik han mulighed for at bruge sin acceleration igen, så han hurtigt kunne tage et par meter på forsvarsspillerne foran ham. Han lavede den på mig et par gange. Han var virkelig snu, siger Thomas Helveg til Tipsbladet.

- Man skulle virkelig være på tæerne for at holde ham væk. Man skulle enten sørge for, at han slet ikke fik bolden, eller også skulle man på en eller anden måde sørge for, at han skulle gøre det rigtig godt for at komme forbi en, siger Thomas Helveg.

- Han var uhyggelig, når han blev retvendt, husker Helveg.

Ronaldo spillede for Inter fra 1997 til 2002, hvorefter han skiftede til Real Madrid. Ronaldo sluttede karrieren i Sao Paulo-klubben Corinthians.

Du kan læse meget mere om Ronaldos store karriere over tre sider i Tipsbladet Indsigt. Du kan spare turen til bladforhandleren ved at købe bladet gennem Tipsbladets E-avis, som du finder ved at klikke her.