Hysén redder Göteborgs guldkamp

IFK Göteborg var tæt på at snuble på målstregen, da de igår spillede uafgjort hjemme mod Halmstad. Søndag venter mesterskabskamp mod AIK.

IFK Göteborg mødte igår aftes Halmstad i næstsidste runde i Allsvenskan. En kamp, de absolut ikke måtte tabe. Men efter første halvleg stod det 2-0 til de undertippede gæster, og Göteborg lignede ikke noget kommende mesterhold.

Men i anden halvleg lavede topscorer Tobias Hysén sit 17. og 18. sæsonmål, og reddede dermed dagen, så han og holdkammeraterne kan se frem mod kampen om guldet på søndag mod rivalerne fra AIK Stockholm.

- Vi var tæt på at falde i vandgraven i opløbet, men nu er vi fremme ved den kamp, vi har ventet på, sagde målhelten efter kampen.

Göteborg og AIK har begge 57 point, men AIK kan nå op på 60, når de idag møder Örebro. Derfor var det ene point livsvigtigt for Göteborgs chancer for at kunne spille med om mesterskabet i sidste runde.

Danske Kim Christensen stod hele kampen i Göteborg-målet, og han kunne se midtbaneprofilen Gustav Svensson erhverve sig et gult kort i andne halvleg, der betyder, at han har karantæne mod AIK.