Video : Tipsbladet
Generelle

Kompany-nedtur fortsætter: Risikerer millionbøde og skattesmæk

Tingene kører ikke for Vincent Kompany i øjeblikket.

Vincent Kompany skiftede i sommer en tilværelse som Manchester City-kaptajn ud med en rolle som spillende cheftræner i Anderlecht.

Belgieren kom dog hurtigt under angreb efter en sløj start, hvor han blev anklaget for at tro, at han var gud

En uortodoks kontrakt
Og ifølge Het Nieuwsblad er Kompany og Anderlecht nu havnet i nye problemer. 

Tirsdag vil en licenskomité i det belgiske fodboldforbund således nå frem til en vurdering af, om Anderlecht og Kompany har forsøgt at spare penge på irregulær vis. 

Vincent Kompany blev således tildelt en spillerkontrakt, da han vendte tilbage til Anderlecht. Forsvarsspilleren har døjet med en skade, hvilket han har fået økonomisk støtte for. Denne støtte tildeles dog ikke trænere, som må betale af egen lomme. 

Efter den svære start opgav Kompany at være fungerende cheftræner under kampene. Kompany tildelte således sin assistent ansvaret for taktik og udskiftninger under kampene. 

Den uortodokse kontrakt kommer formentlig til at koste Anderlecht og Kompany en bøde i millionklassen, men det forlyder, at en endnu hårdere straf kan komme på tale. Således kan Anderlecht potentielt miste klubbens professionelle licens, forlyder det. De belgiske skattemyndigheder følger desuden kendelsen med stor interesse. Udover den store bøde kan Anderlecht og Kompany således formentlig også se frem til et større skattesmæk.