Generelle

Niki Zimling er i venteposition

Den tidligere Superliga-profil Niki Zimling ved endnu ikke, om han kan fortsætte karrieren i den hollandske klub NEC Nijmegen.

Den tidligere Brøndby- og Esbjerg-spiller Niki Zimling har det seneste år været lejet ud fra italienske Udinese til NEC Nijmegen i den hollandske liga. Om halvanden måned udløber danskerens lejekontrakt i Holland, og selv om både Zimling selv og NEC Nijmegen har udtrykt ønske om en forlængelse af samarbejdet, er intet endnu faldet på plads.

- Vi snakker sammen. Men det står rimelig stille lige nu. Jeg er glad for at være her, og det virker oplagt at fortsætte her, siger Niki Zimling til tipsbladet.dk.

Læs også: Zimling vil blive i Holland

Zimling har haft en fin sæson i NEC Nijmegen, hvor han efter halvandet år på bænk og tribune i Italien har fået masser af spilletid. Og netop dét faktum har gjort midtbanespilleren lykkelig for sit hollandske lejeophold.

- Først og fremmest får jeg spilletid her. Man spiller fodbold for at spille hver gang, og jeg har nået en alder, hvor jeg også skal spille hver eneste gang, forklarer Zimling.

Den store mængde spilletid har bragt Niki Zimling tæt på dét niveau han havde, da han i januar 2009 skiftede Esbjerg ud med Udinese. Der er dog stadig et lille stykke vej til midtbanemotoren når sit maksimum, mener han selv.

- Det går den rigtige vej, og jeg nærmer mig hastigt mit topniveau. Jeg har spillet fantastisk i de sidste par kampe mod nogle gode modstandere, siger han.

Skal han fortsætte sin vej mod topniveauet kræver det imidlertid endnu mere spilletid. Det er der nærmest garanti for i NEC Nigjmegen, mens det ser noget anderledes ud, hvis en aftale ikke kommer i stand, og Zimling i stedet må vende tilbage til Udinese.