Generelle

Rommedahl skal da med mod Sverige

De fleste river sig ofte i håret over Dennis Rommedahl, men i de store kampe er ha uundværlig, mener eksperterne, der også har et bud på hvorfor den hurtige mand med den tilsyneladende begrænsede teknik er endt som den store syndebuk

- Hans spil handler meget om at være oppe i høj fart, og det giver også en større fejlrate. Man er nødt til at se på fodbold med rent faglige briller, og folkestemningen må ikke påvirke en landstræner, siger den tidligere Morten Olsen-assistent Keld Bordinggaard. Han bakker op om Morten Olsens og efterårets og efterhåndens et årtis mest udskældte danske spiller, den hurtige Dennis Rommedahl.

Selv kritikerne indser, at et hold uden Rommedahl vil være svækket. Fordi den hurtige mand binder en forsvarer eller to. Hans Petersen, tidligere AGF-træner: - Netop mod Sverige og Ungarn skal han være med, men jeg synes også, at han skal koncentrere sig om sine indlæg, lyder det.

Men der findes også andre aspekter i debatten. Hvorfor går kritikken ofte ud over netop Rommedahl?

- Vi har brug for en syndebuk, og han spiller på en plads, hvorfra syndebukke ofte hentes, siger sociologen Henrik Dahl. Journalist Joakim Jakobsen: - Vi danskere er fodbold-snobber. Vi vil have spillere, der skal kunne det hele, og det skal se flot ud. Laudrup-effekten. Men hvorfor ikke bare se på om manden udfylder sin funktion. Man sidder ofte og river sig i håret over ham, men halvandet minut senere afgør han kampen, siger skribenten bag fodboldbogen Tynd Luft.

Læs mere i Tipsbladet Indsigt fredag: Udover kanten med Rommedahl

Læs også: Ekspert: Drop Rommedahl

Tipsbladet udkommer hver tirsdag og fredag. Få Tipsbladet ind ad døren hver uge!