Video : Tipsbladet
Generelle

Sådan vil Premier League tackle vinter-VM i 2022

VM i Qatar i 2022 bliver spillet i november og december, og det kræver planlægning fra ligaernes side. Nu er Premier League klar med et udkast til det reviderede kampprogram

Når den næste VM-slutrunde i 2022 sparkes igang i Qatar, er det med en markant ændring i forhold til tidligere slutrunder. Sommertemperaturerne i ørkenstaten gør det umuligt at afvikle turneringen i de sædvanlige sommermåneder, og den er i stedet planlagt til at blive spillet i november og december.

Det giver et problem for mange ligaer rundt omkring i verden, da det ligger oven i det normale kampprogram. Derfor må kampprogrammet gentænkes i VM-året, og nu er verdens største liga, Premier League, kommet med et bud på hvordan sæsonen 2022/2023 kan se ud.

Det er britiske BBC, som bringer udkastet, der naturligvis indebærer, at der ikke spilles kampe i perioden fra 21. november til 18. december, hvor verdensmesterskaberne er igang. Den sidste runde inden turneringens start vil derfor blive spillet den 12. november, mens Premier League genoptages på den traditionelle Boxing Day, 26. december. Det giver blot ni og otte dage på hver side af slutrunden til henholdsvis forberedelse og restitution.

Samtidig vil de starte Premier League-sæsonen i august en uge tidligere end sædvanligt, mens den også vil løbe en uge længere ind i maj, end den plejer. Heller ikke den næstbedste engelske række, Championship, vil spille kampe i perioden under VM.

Forslaget til sæsonforløbet vil blive diskutteret på et møde mellem Premier Leagues aktionærer i næste måned.