Generelle

Shevchenko-potentiale hos FCK-rival

Ukendte Vorskla Poltava kommer til København med flere spillere, der kan blive lige så gode som legenden Andrei Shevchenko - siger deres træner.

I det omfang danske fodboldtilskuere overhovedet kender noget til ukrainske klubhold, begrænser kendskabet sig sædvanligvis til de to storklubber, Dynamo Kiev og Shakhtar Donetsk.

Men talentmassen i ukrainsk fodbold bobler i disse år og flere andre klubber, også ude i provinsen, har noget at byde ind med.

Mykola Pavlov er tidligere træner for Dynamo Kiev, og han mener ikke, at FC København skal være alt for selvsikre inden aftenens møde i Parken mod Vorskla Poltava.

- Jeg er ikke så nervøs. Jeg kan huske, at jeg var i Danmark i 1995, og det gik fint nok, siger Pavlov med henvisning til en 3-1-sejr over AaB i Aalborg, da han var træner for Dynamo Kiev.

- Måske kan I også huske i 1997, da Dynamo Kiev vandt både ude og hjemme over Barcelona med Andrey Shevchenko på holdet i Champions League, siger Vorskla-træneren ifølge Ritzau.

Nogen direkte forbindelse til Andrei Shevchenko er der ikke umiddelbart på dagens Vorskla Poltava-hold, men Pavlov fortæller, at der på det nuværende Vorskla-mandskab er flere spillere, der kan blive lige så gode som Shevchenko.

Måske hentyder Pavlov til angriberen Roman Bezus, der spiller med Shevchenko-nummeret 9 og med sine 20 år er en fremtidens mand.

En anden god spiller hos Vorskla er serberen Jovan Markoski, som huserer på midtbanen og tidligere var på det serbiske landshold.