Generelle

Southgate var dead man walking i flere uger

Fyringen af Gareth Southgate i Middlesbrough efter 1-0 sejren over Derby kom som en overraskelse, men faktisk blev beslutningen truffet for flere uger siden.

Middlesbrough holdte i sidste sæson fast i Gareth Southgate, selvom de lå i bunden af Premier League, og selvom resultaterne ikke altid artede sig. Men i denne uge fik de nok. Southgate blev fyret på gråt papir, selvom Middlesbrough er med i toppen af The Championship.

Så sent som tirsdag aften vandt Southgate og Middlesbrough 1-0 hjemme over Derby, men allerede der var beslutningen om Southgates afgang truffet. Nu indrømmer klubbens formand, Steve Gibson, at Gareth Southgates fyring har været planlagt i flere uger.

- Generelt har resultaterne og indsatserne ikke levet op til, hvad jeg havde håbet på. Før tirsdag aften havde vores fem hjemmekampe budt på syv point. Sådan rykker vi ikke op, og det er vores eneste mål. Selvom beslutningen var svær, var den truffet før tirsdag aften. Beslutningen blev taget for to-tre uger siden, siger Gibson ifølge The Sun.

Steve Gibson har ellers tidligere været anset som én af Englands bedste klubformænd, fordi han netop har holdt fast i sine trænere. Før Southgate sad Bryan Robson og Steve McClaren på bænken hos Boro. Formanden for League Managers Association, Richard Bevan, er ikke overraskende uenig i fyringen.

- Det er en fejl. Lønningerne er blevet skåret så meget, så hvis man ser på, hvor de er, så har han gjort et fantastisk job. Selvfølgelig kigger de på nederlagene hjemme, men hvad med sejrene på udebane. Jeg er enig med Arsene Wenger i, at Gareth Southgate engang kan blive landstræner for England, siger han.

Middlesbrough ligger nummer fire i The Championship. Et point efter West Bromvich på førstepladsen!