Generelle

Udlandsdansker: Dommeren kaldte mig røvhul

I Heerenveen har Kristian Bak Nielsen oplevet, at dommeren holdt med modstanderen, og Groningens Thomas Enevoldsen har også haft en mystisk episode med den hollandske dommerstand.

Den tidligere AaB'er Thomas Enevoldsen har haft en begivenhedsrig sæson med et sent skifte fra Aalborg til Groningen i det nordlige Holland og fem scoringer i Æresdivisionen, der gør den landsholdsaktuelle nordjyde til næsttopscorer i den ambitiøse hollandske klub.

Den offensive midtbanespiller har også oplevet den større intensitet, der generelt er i kampene i Æresdivisionen, og ligesom landsmanden Kristian Bak Nielsen, der spiller for lokalrivalerne Heerenveen, har Enevoldsen oplevet, at dommerne i Holland tilsyneladende ikke er bange for at sige deres mening til spillerne på en meget direkte manér.

- I den første kamp mod Heerenveen (i september 2009, Red.) var jeg henne ved dommeren, efter jeg flere gange havde fået en arm i hovedet. Jeg havde en flænge i læben og en blodtud, og jeg ville gøre dommeren opmærksom på, hvad der var sket. Så sagde han: 'Hold kæft dit røvhul.' Vores højre back stod lige ved siden af og hørte det hele, han var ligesom mig helt i chok, siger Thomas Enevoldsen til tipsbladet.dk.

- Det kan ikke være rigtigt, at dommeren kan sige sådan noget. Hvis jeg havde kaldt en dommer et røvhul, var jeg røget i bad med det samme. Man siger åbenbart rimelig meget hernede, lyder det med et grin fra Thomas Enevoldsen.

Kristian Bak Nielsen i Heerenveen var for nylig ude for, at dommeren i en kamp mod Ado den Haag fortalte Nielsen, at han håbede, at den Haag ville vinde kampen.