Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand: Det havde været langt bedre for mig, hvis Hareide fik EM med

Kasper Hjulmand ville helst have ladet Åge Hareide slutte af med EM-slutrunden. Det havde været "langt, langt det bedste" for både den nye og den gamle landstræner.

EM på hjemmebane havde været den optimale afsked for Åge Hareide som landstræner, men en virus kom i vejen, og slutrunden blev udsat. Hans efterfølger, Kasper Hjulmand, havde dog også foretrukket, at Hareide havde fået EM med, siger han til Jyllands-Posten.

På den måde havde Hareide fået, hvad han havde fortjent, og Hjulmand kunne selv starte på en frisk. Nu er hele planen for landsholdet lagt i ruiner, så Hjulmand ved end ikke, hvornår han får sin første kamp i spidsen.

Læs også:Ny landstræner overvejer at benytte en bredere skare af spillere

- Mange har sagt, at det er en gave. "Nu skal du til EM," siger de. Jeg synes, Åge Hareide er en god kollega. Det havde været langt, langt det bedste for ham og for mig, at der havde været EM nu. Vi kunne have slået en streg i sandet. Så kunne jeg overtage. Åge Hareide havde fortjent den EM-slutrunde, siger Kasper Hjulmand i Jyllands-Posten.

- Det næste ville være VM i Qatar i 2022. Rent fodboldfagligt har det forandret sig. Der er en slutrunde, som jeg selvfølgelig bliver glad og stolt over at skulle med til. Men helt ærligt havde jeg foretrukket det andet.

Læs også:Hjulmand: Skal være meget dygtig for at komme på landsholdet fra Superligaen

- Jeg har brugt otte måneder på at tænke over nærmest hver eneste træning, hvert greb, jeg kunne lave, hvordan det skulle foregå med kampene i Nations League og VM-kvalifikationen, der begynder, og det er bare noget andet nu. Og vi ved ikke engang, hvornår vi skal spille, og hvor mange kampe vi får.

Hjulmand skulle først have overtaget jobbet denne sommer, når EM efter planen var slut midt i juli. Men fordi slutrunden er flyttet til næste år, er Hareide stoppet med det samme, og Hjulmand har taget over.

Hans første kamp som landstræner afhænger af, hvornår coronavirussen er bekæmpet så meget, at landsholdene kan rejse på kryds og tværs af grænser.

Læs også:Hjulmand drømmer om at stå med EM-pokalen næste år

Læs også:Kasper Hjulmand vil indrette landsholdet efter spillernes styrker

Læs også:Åge Hareide: Jeg har helt sikkert lyst til at fortsætte