Video : Tipsbladet
Landshold

Karakterer: Super-Schmeichel overstrålede alt og alle

Få vurderingerne af de danske spillere fra EM-kvalifikationsopgøret mellem Danmark og Schweiz.

Tipsbladet.dk giver her vurderingen af de danske spillere efter EM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Schweiz.

Kasper Schmeichel - 6 bolde
Holdt Danmark inde i kampen allerede før pausen, hvor keeperen diskede op med to fremragende redninger. Først på Granit Xhakas langskud efter 14 minutter, hvor Schmeichel helt udstrakt fik vippet bolden på overliggeren, og siden da han med en verdensklasse-redning i 33. minut fik handskerne på Mehmedis dykkende skud mod det lange hjørne. Kort efter pausen var keeperen igen redningsmand på Ricardos Rodriguez hammer, hvor fingerspidserne fik bolden vippet over mål. Reddede i sidste minut Danmark med en ny fantastisk redning. Det er Kasper Schmeichels fortjeneste, at der kom vigtige point på kontoen – fremragende. 

Henrik Dalsgaard - 2 bolde
Ikke meget fremadrettet fra Dalsgaards side, men han passede pligterne fint  defensivt, hvor han ikke kunne gøre meget ved schweizernes dybe stikninger ned gennem midten af banen. Men den Dalsgaard, vi kender som flyvende frem og tilbage på kanten, han var savnet stort. Optrækkene var der i glimt, men gennemslagene udeblev.

Simon Kjær - 3 bolde
Anføreren styrede babackkæden fornuftigt og fangede de fremadstormende schweizere flere gange i offside. Men udfordringerne viste sig, når modstanderne rykkede frem med tre offensive kræfter ned mod Kjær og Christensen centralt. Og så ikke mindst på de lange dybe afleveringer, hvor Kjær og co ikke virkede afstemte og kom på bagkant flere gange i den taktik, der virkede klart farligst Schweiz. Målet ender dog med at være rent, så lidt ekstra kredit til anføreren.

Andreas Christensen - 3 bolde
Der skulle bruges masser af fysisk i kampene mod de store schweiziske angribere Breel Embolo og Haris Seferovic. Christensen bevarede dog roen og løste opgaverne fornuftigt. Men som hos kollega Kjær var der problemer, når schweizerne slog de dybende og skarpe afleveringer ned bag den danske back-kæde. Det danske forsvar skal sende varm tanke til Kasper Schmeichel. 

Jens Stryger Larsen - 3 bolde
Startede positivt med flere fremstød og forsøg på chanceskabende indlæg – endda med venstre. Problematikken omkring at have en højre-fodet på venstre back har været bragt frem mange gange, og det kan den med rette blive igen. Det koster tid og dermed måske afgørende splitsekunder, når bolden stort set hver gang skal lægge over til høje fod, før indlægget kan slås. Det er ikke noget, Jens Stryger kan gøre for, og der er tre bolde for forsøget.

Lasse Schöne - 2 bolde
Var anonym i store dele af kampen. Forsøgte at spille sikkert ved at flytte bolden tilbage og bagud, men spillede for langsomt. Han havde flere dårlige afleveringer, og så var han heller ikke nogen stor faktor i at få lukket ned for Granit Xhaka og den schweiziske midtbane. Den defensive rolle passer helt klart Schöne bedre i kampe, hvor Danmark kontrollerer spillet og har bolden meget. Blev udskiftet efter 65 minutters spil.

Thomas Delaney - 2 bolde
Thomas Delaneys aften var op og ned. Flere gode bolde spillede han frem i banen, og han vandt noget i luften - især i starten af opgøret - siden begyndte fejlafleveringerne at komme, og Delaney blev også snydt flere gange centalt i banen. Havde en pæn mulighed efter et hjørnespark i anden halvleg, men han headede forbi mål. Vandt et frispark i anden halvleg, som Eriksen misbrugte.

Christian Eriksen - 3 bolde
Var skuffende i store dele af opgøret, hvor afleveringerne lignede noget fra Tottenham. Mistede mange bolde, men spillede sig op i anden halvleg, hvor han med en fantastisk aflevering til Yussuf Poulsen stod for assisten til målet. Bør få en lille skideballe for dødboldene - de var ganske enkelt alt, alt for dårlige i dag.

Yussuf Poulsen - 3 bolde
Scorede Danmarks mål med fem minutter igen efter en helt fantastisk aflevering af Christian Eriksen. Var ellers ikke specielt toneangivende i kampen, og det trækker ned, at han tidligt i kampen fik et gult kort. Kæmpede som altid godt og var iskold, da han fik sin friløber.

Andreas Cornelius - 4 bolde
Spillede en fin kamp i det danske angreb, hvor han passede perfekt til gameplanen med at spille direkte. Andreas Cornelius vandt langt størstedelen af sine dueller mod Fabian Schär og det schweiziske forsvar. Han satte blandt andet Christian Eriksen op til en god chance i første halvleg. I anden halvleg gentog han, da han vandt en duel bagerst i feltet, men Eriksen og Braithwaite kunne ikke blive enige om, hvem der skulle afslutte, og så fes det ud i ingenting. Man kan undre sig over, at der ikke blev smidt flere lange bolde i hovedet på "Corner", når det nu var planen at spille direkte.

Martin Braithwaite - 2 bolde
Havde et par enkelte momenter i første halvleg, men er alt, alt for ufarlig. Han forsøgte sig også et par gange med udfordringer, men det lykkedes slet ikke for Leganes-spilleren, der i anden halvleg valgte at aflevere bolden til Andreas Cornelius ude på siden, da det ellers så ud til, at Braithwaite selv var helt fri. Kom til en hovedstødsmulighed sidst i kampen, men headede forbi. Skuffende præstation.

Pierre Emile Højbjerg - 2 bolde
Kom på banen efter 65 minutters spil, men var ikke i stand til at gøre en forskel. De første par berøringer var fejlafleveringer, kom lidt bedre ind i kampen efterhånden og forsøgte at binde det danske spil sammen.

Peter Ankersen - UB
Blev indskiftet med 11 minutter igen for Jens Stryger Larsen.

Mathias ”Zanka” Jørgensen - UB
Blev indskiftet for Andreas Christensen med tre minutter tilbage.

Åge Hareide - 2 bolde
Nu når landstrænerens beslutning i angrebet endte med at hælde til Andreas Cornelius på toppen – hvorfor så ikke langt mere fokus på indlæg? De få, der rent faktisk fandt vej til feltet, vandt den store angriber nemt. Forsøgte at skabe mere dynamik ved at bytte en tandløs Schöne med Højbjerg, hvilket var korrekt set – men dog uden den store effekt. Men sejren og de tre point – dem kan ingen tage fra hverken Hareide eller det danske landshold, der har taget et kæmpe skridt imod EM-slutrunden.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.