Video : Tipsbladet
Landshold

Officielt: Ebbe Sand får nyt job i DBU

Ebbe Sand bliver også en del af trænerteamet omkring Kasper Hjulmand. Han skal således være angrebstræner på landsholdet.

Ebbe Sand skulle have assisteret Åge Hareide under det EM, der stod til at begynde lige om lidt, men det kom coronakrisen i vejen for.

47-årige Ebbe Sand bliver dog i en rolle omkring landsholdet.

DBU oplyser fredag formiddag, at Ebbe Sand er blevet ansat som angrebstræner for det danske landshold, der står foran et nyt setup med Kasper Hjulmand som landstræner og Morten Wieghorst som assisterende landstræner.

Læs også:Tidligere FCK-anfører stiller op i BIF-støttekamp: Det skal vi være bedre til

Fra 2008 til 2014 var Ebbe Sand også angrebstræner på landsholdet under Morten Olsen.

- For mig har landsholdet altid været som at komme hjem, og derfor glæder det mig fortsat at skulle være en del af det danske landshold. Vi har rigtig mange dygtige spillere på landsholdet, og jeg glæder mig meget til arbejdet med holdet og resten af trænerstaben, siger Ebbe Sand.

Landstræner Kasper Hjulmand ser frem til samarbejdet med Ebbe Sand.

Læs også:Kahlenberg: Måske var det meget godt, at jeg blev ramt af corona

- Ebbe Sand har forudsætningerne til at blive en stor kapacitet for os i forhold til arbejdet med vores angrebsspil, herunder gennembrud- og afslutningsspillet. Han passer rigtig godt ind på holdet, fordi han ved, hvordan dynamikken er på et landshold, og hvad det betyder at repræsentere sit land. Vi skal stå sammen og kæmpe for hinanden. Ebbe har en fantastisk personlighed og en meget stærk mentalitet, der vil komme os til gavn, lyder det fra Hjulmand.

Ebbe Sand noterede sig som aktiv for 66 landskampe og 22 mål for Danmark. 

Læs også:Her er de to hold til showkampen i Brøndby

Læs også:Brøndby-legender arrangerer showkamp: Støtter BIF og Læger uden Grænser

Læs også:Efter 37 år med landsholdet: DBU-legende stopper