Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

Rystet Kasper Schmeichel: At miste EM vil være en katastrofe

Kasper Schmeichel kalder det en sportslig katastrofe, hvis København må opgive EM-værtsskabet.

Det er stadig uvist, om Danmark formår at holde fast i EM-værtsskabet, når slutrunden efter planen skal afvikles i sommeren 2021, og hvis det ender med, at København må sige fra, vil det være en katastrofe, lyder det fra landsholdsprofilen Kasper Schmeichel i et interview med DR Sporten.

I sommeren 2021 er der også Tour de France-start i Danmark, og ifølge Politiken er det mangel på reklameplads, der er den helt store udfordring i forhold til EM-slutrunden, da det store franske cykelløb også optager en del af reklamepladsen.

Læs også:Michael Laudrup: Danmark må under ingen omstændigheder opgive EM

Danmark skal efter planen spille tre gruppekampe mod Finland, Belgien og Rusland i Parken, og derudover skal den danske nationalarena danne rammen om en ottendelsfinale. Men det risikerer altså at gå tabt.

- Det vil være en katastrofe, hvis kampene bliver flyttet. Ikke en katastrofe som corona, men en sportslig katastrofe. Det her må ikke falde til jorden. Det er en once in a lifetime-mulighed, som ikke bare vi (landsholdet, red.), men hele Danmark har glædet sig til, siger Kasper Schmeichel til DR Sporten. 

Læs også:Martin Braithwaite: Jeg kommer tilbage med et brag

DBU skal inden månedens udgang give UEFA besked om, hvorvidt Danmark beholder EM-værtsskabet eller ej, så en afklaring er altså lige på trapperne. 

Læs også:Tour de France kan blokere for EM i Danmark: Lader ikke chancen gå fra os

Læs også:EM i Danmark er i fare: Det er fifty-fifty

Læs også:Tv-boss: Vi kan være klar til at sende Superliga på to dage