Video : Tipsbladet
EM

Tour de France kan blokere for EM i Danmark: Lader ikke chancen gå fra os

Tour de France kan ende med at stå i vejen for den danske EM-fest i sommeren 2021.

Om en uge skal DBU meddele UEFA om man kan være eller ikke være værtsland og afvikle fire kampe ved næste sommers EM-slutrunde.

Læs også:Dansk medarrangør om EM 2021: Ingen ønskesituation

Hos DBU har man et brændende ønske om, at værtskabet skal være helt på højde med det, der var udsigt til denne sommer, hvor det danske landsholds skulle spille alle sine tre gruppekampe i Parken, samt at en af turneringens ottendedelsfinaler også skulle afvikles i København.

Men lige nu er det yderst usikkert, om det overhovedet kan lade sig gøre. Blandt andet fordi, at Tour de France 2021 starter i København - i samme periode som EM-slutrunden er programsat.

Derfor kan den ene gigantiske begivenhed altså ende med det blokere for den anden - med fodboldelskerne som de store tabere.

Læs også:DBU slår fast: Hvis vi kan og vil, får København stadig sine EM-kampe

Københavns overborgmester, Frank Jensen, ser gerne begge begivenheder afviklet i København næste sommer, men han erkender også problemerne - for Tour De France i Danmark kommer ikke til at blive ændret.

Tour de France komplicerer Københavns mulighed for at få EM-kampe, bekræfter Københavns overborgmester, Frank Jensen, der føler sig stærkt forpligtet til at få cykelløbet til Danmark.

- Indtil videre er det Uefa, som har flyttet EM 2020, og derfor kan det ikke hjælpe noget, at vi fra Københavns side siger, at nu ændrer vi betingelserne, siger Frank Jensen til DR Sporten.

- Der er vi et fællesskab med de andre partnere omkring Tour de France, de mange kommuner og interessenter, og der føler jeg mig stærkt forpligtet til, at vi ikke lader chancen for at få Touren til Danmark gå fra os.

Overborgmesteren er løbende i dialog med både Tour de France-ledelsen og DBU. Der er deadline for DBU’s besked til UEFA 30. april.

Læs også:Nyt nationalstadion: Man kan ikke holde økonomien sammen bare på sport

Læs også:Danske klubber og politi: Nu går vi til stålet mod hooligans

Læs også:Københavns overborgmester til DBU: Vi kan ikke støtte op om et stadion

Læs også:EM i Danmark er i fare: Det er fifty-fifty