Foto: Getty Images
EM

DBU slår fast: Hvis vi kan og vil, får København stadig sine EM-kampe

Hvis København, DBU og Parken kan og vil afholde EM i 2021 i stedet for 2020, beholder Danmark sine fire EM-kampe. Det slår DBU-formand Jesper Møller fast.

Fodboldens verden er fyldt med flere spørgsmål end svar. Også selv om UEFA i dag kunne fortælle, at EM flyttes fra 2020 til 2021. Eller måske netop derfor. For flytningen åbner en hel række nye spørgsmål.

Et af dem går på de EM-billetter, som fans allerede har købt, men det kan ingen svare på endnu. Et andet går på de fire EM-kampe, som skulle have været afholdt i Parken til sommer. Beholder København dem, når nu slutrunden flytter et år?

- Byerne, som har fået tildelt slutrunden - København i vores tilfælde - får muligheden for også at byde ind i 2021. Men det, vi også kigger ind i, er alle de praktiske ting. Logistik, infrastruktur, Parken skal være ledig, hotellerne skal være ledige, vores basecamp skal være ledig og så videre. Det er vi nødt til at undersøge, siger DBU-formand Jesper Møller på et pressemøde.

Læs også:Ingen garanti til EM-fans med billetter: Jeg kan ikke svare på det

Tre af de fire kampe i Parken er Danmarks gruppekampe. DBU og Københavns Kommune kommer til at gøre, hvad de kan, for at kampene forbliver på dansk grund.

- Det afgørende er, at vi får muligheden for at sige, at vi er klar igen i 2021. Allerede for ti minutter siden talte jeg med Frank Jensen, Københavns overborgmester, og vi er fuldstændig enige om, at vi sætter os sammen, også med Parken, og forsøger at finde en løsning på det her, så vi kan sikre, at vi kan få de fire kampe i København, siger Jesper Møller.

Det er således op til DBU, Københavns Kommune og Parken. De skal ikke dyste med andre byer og stadioner i en ny budrunde. Hvis København og Parken kan og vil afholde kampene i 2021 i stedet, bliver de ikke rykket nogen vegne.

Læs også:Officielt: UEFA udskyder EM - skal spilles på disse datoer

- UEFA har i dag tilkendegivet, at setuppet for at afvikle EM i 2021 er det samme, som det ville have været i 2020. Det vil sige, at København har mulighed for at få sine fire kampe. Det er også det, jeg har talt med overborgmesteren om, siger DBU-formand Jesper Møller.

- Så hvis infrastruktur, hoteller, logistik og så videre er på plads i København i juni måned 2021, så får København også sine fire kampe igen.

En potentiel udfordring kan dog være politiets ressourcer. Tour de France begynder i Danmark næste år. Første etape er 2. juli. Hvis UEFA overfører det oprindelige kampprogram til 2021, skal den sidste kamp i Parken spilles få dage forinden, den 28. juni.

Læs også:DIF bakker op om udsættelse af EM: Noget af en mavepuster

Læs også:Åge Hareide bekræfter: EM bliver uden mig

Læs også:Medie: UEFA forlænger tidsfrist - nu kan der spilles klubfodbold frem til juli