Video : Tipsbladet
EM

DIF bakker op om udsættelse af EM: Noget af en mavepuster

Danmarks Idrætsforbund bakker om på udsættelsen af sommerens EM-slutrunde.

Coronavirussen hærger i Danmark og resten af Europa, og det bliver næppe lige foreløbig, at samfundet normaliseres. Derfor har UEFA tirsdag i samarbejde med forbundets 55 medlemslande besluttet, at sommerens EM-slutrunde udsættes til 2021.

En ærgerlig beslutning, men også helt nødvendig og korrekt. Sådan lyder det fra Danmarks Idrætsforbund.

Læs også:Åge Hareide bekræfter: EM bliver uden mig

- Set i lyset af den seneste tids udvikling med smittespredning af corona, så er det den rigtige beslutning, som UEFA i dag har truffet med at udskyde EM i fodbold. Idrætten har også et ansvar for at mindske smittespredning, og det kræver store beslutninger at tage det ansvar på sig. UEFA har i dag vist, at der er vigtigere ting i verden end fodbold. Det bakker vi fuldt op om i DIF, siger Niels Nygaard, der er formand for DIF, i en pressemeddelese og fortsætter:

- Vi føler meget med DBU, landsholdsspillerne og de danske fans. Der var lagt op til en kæmpe fodboldfest i København og 11 andre europæiske byer denne sommer, så det er noget af en mavepuster at skulle udskyde festen. For mange vil det være en drøm, som pludselig er brast. Vi håber, at deres drøm i stedet vil blive udlevet i sommeren 2021, hvor EM er udskudt til.

Læs også:Medie: Finaler i Champions League og Europa League flyttes

Med udskydelsen af EM er der mulighed for, at de nationale ligaer kan nå at blive afviklet, før den nye sæson begynder efter sommeren.

- Med udskydelsen af EM til sommeren 2021, så åbnes der en dør på klem for, at de nationale ligaer kan blive færdigspillet, så der kan findes nationale mestre og op- og nedrykkere rundt om i Europa. På den måde bliver fodbold-Europa mindst muligt ramt, da det vil give mulighed for planmæssigt at spille fx Champions League og Europa League i 2020-2021, siger Niels Nygaard.

EM afvikles fra 11. juni til 11. juli 2021. 

Læs også:DBU indkalder til pressemøde - nyt om Åge Hareide?

Læs også:Medie: Copa America bliver også udsat

Læs også:EM-quizzen: Hvor meget ved du om EM-slutrunden?