Ligue 1

Frisparks-konge vil hjem til Lyon

Juninho Pernambucano drømmer om en dag at vende tilbage til den klub, hvor han vandt syv franske mesterskaber og scorede 100 mål.

Da den brasilianske midtbanespiller Juninho Pernambucano forlod Lyon i sommeren 2009 til fordel for Al-Gharafa i Qatar, var det med syv franske mesterskaber i bagagen. De seneste to år er det dog Bordeaux og Marseille, der er løbet med titlen, ligesom Lille netop nu fører Ligue 1. Men Juninho siger til

fifa.com

, at Lyon-dominansens endeligt ikke skyldes hans skifte væk fra klubben.

- Der vil aldrig være et hold, der bare bliver ved at vinde alt. Det lykkedes os at komme ind i en fantastisk stime, hvor vi vandt syv mesterskaber i træk. Det er svært at vinde og endnu sværere at blive ved at gøre det. Men Lyon har formået at holde sig konkurrencedygtigt i en grad, så holdet nåede semifinalerne i Champions League, hvilket jeg selv aldrig nåede, siger Juninho.

- Jeg tror ikke, der er nogen spillere, der ikke kan erstattes. Måske lige bortset fra Pele og Ronaldo, da de stoppede karrieren, eller Lionel Messi i fremtiden. Jeg er ikke en uerstattelig spiller, og Lyon er kommet videre, siden jeg forlod klubben. Men det lykkedes mig dog at sætte mit præg på klubbens historie.

Juninho, der i dag er blevet 36 år, spillede 344 kampe og scorede 100 mål for Lyon i perioden 2001-09, hvor han etablerede sig som en verdens farligste frisparksskytter. Og nu åbner han op for, at han en dag måske vil vende tilbage til klubben i en ny funktion.

- Lyon vil altid have en plads i mit hjerte og i mit hoved, og det er klart, at jeg godt kunne tænke mig at vende tilbage en dag og få en rolle i klubben, hvor jeg kunne bidrage med min erfaring.