Premier League

Censur i Manchester United

Ifølge en fyret steward på Old Trafford er der intern splid i Manchester United, hvor mange ansatte skal være utilfredse med klubbens ledelse.

53-årige Granville Boden har i de seneste 19 år været steward på Old Trafford, en ansættelse der sluttede efter Manchester Uniteds 3-0 sejr over Burnley midt i januar.

Her trodsede Boden det firma, der står for sikkerheden på kampdagene i Manchester United, ved at tage et konfiskeret banner med teksten 'Love United, Hate Glazer' ud på parkeringspladsen, hvor han ville give det tilbage til gruppen af tilhængere, der havde taget det med ind på Old Trafford.

Banneret, der var en protest imod den amerikanske Glazer-familie, der ejer Manchester United, kostede dermed Boden jobbet, da sikkerhedsfirmaet CES betragtede hans handling som illoyal, hvilket Boden i øvrigt ikke bestrider.

Den 53-årige ex-steward fortæller ifølge adskillige britiske medier, at episoden dækker over stor intern splid mellem ansatte i Manchester United, hvor det ifølge Boden langt fra er alle, der bakker op om ledelsen.

- Der er mange interne konflikter mellem de ansatte, og jeg tror, at det kun vil vokse i takt med, at protesterne mod Glazer-familien tager til. Mange ansatte i klubben har sympati for det, Manchester United Supporters' Trust forsøger at opnå. Jeg fortyder intet af det, jeg gjorde, fortæller Granville Boden.

Ifølge Boden førte den førnævnte episode til et større skænderi mellem sikkerheds-ansatte, der var loyale overfor ledelsens linje om at slå ned på tilhængernes protester mod Glazer-familien, og den gruppe sikkerheds-ansatte, der ville tilhængerne lov til at protestere. Andre ansatte på stadion skal have fået advarsler for at bære beklædningsgenstande i grønt og guld, der er farverne hos Manchester Uniteds 'stamklub' fra 1800-tallet Newton Heath, farver som Manchester United Supporters' Trust er begyndt at bruge som protest mod Glazer-familien.

En nylig opgørelse viser, at Glazer-familien siden købet af Manchester United i 2005 har kostet den tidligere børsnoterede klub lige knap tre milliarder kroner i renter og gebyrer, hovedsagligt fra de lån, Glazer-familien tog for at købe klubben.