Premier League

Kontroversiel kommentator fyret

Den rutinerede engelske fodboldkommentator Andy Gray er blevet fyret af Sky Sports efter diskriminerende kommentarer.

Det vakte opsigt i fodboldverdenen, da det i weekenden kom frem, at Sky Sports' rutinerede fodboldkommentator i en samtale med sin medkommentator Richard Keys udtalte sig i nedværdigende vendinger om en kvindelig linjedommer.

Nu har arbejdsgiveren Sky Sports fyret Andy Gray efter endnu episode har set dagens lys. I december måned har Andy Gray således talt nedsættende om en kvindelig studievært på kanalen.

- Andy Grays kontrakt er blevet revet over på grund af uacceptabel opførsel. Efter at have givet ham en advarsel i går, tøver vi ikke med at skride til dette efter vi er blevet bekendt med ny information i dag, siger direktør i Sky Sports, Barney Francis til The Guardian.

Ifølge det engelske medie skyldes fyringen endnu en nedlandende kommentar om en kvindelig medkommentator. Klippet der stammer fra december kan ses på YouTube.

Den kvindelige linjedommer, der i weekenden blev udsat for de nedsættende bemærkninger, har i øvrigt meldt fra til aftenens kamp i League Two mellem Crewe og Bradford.