Foto: Getty Images
Premier League

Perfekt match: Hans trænerstil passer til Højbjerg

En Julian Nagelsmann-ansættelse i Tottenham vil formentlig være glimrende for Pierre-Emile Højbjerg, vurderer The Times.

Thomas Frank er blevet sat i forbindelse med Tottenham-jobbet på det seneste, men efter Julian Nagelsmanns fyring i Bayern München ligner den tyske træner nu en af de store favoritter til at erstatte Antonio Conte. 

Og en Nagelsmann-ansættelse vil sandsynligvis være rigtig godt nyt for Pierre-Emile Højbjerg, i hvert fald ifølge The Times.

Den engelske avis har analyseret Julian Nagelsmanns spillestil ud fra statistiske data, og her peger tallene på, at tyskeren vil blive rigtig glad for Pierre-Emile Højbjerg, på grund af danskerens evne til at spille vertikale afleveringer og på den måde bryde kæderne hurtigt. 

Ifølge The Times har Højbjerg nemlig langt flere af den type afleveringer end nogen anden Tottenham-spiller i denne sæson, med et gennemsnit på 10,2 per kamp. 

The Times peger endvidere på, at Nagelsmanns mandskaber ofte fremstår i en 3-1-4-2-formation i boldbesiddelse, hvor Pierre-Emile Højbjerg vil være velegnet til at indtage positionen foran forsvaret, som Joshua Kimmich har haft i Bayern München. 

Julian Nagelsmann er stilmæssigt en radikalt anderledes træner end Antonio Conte, vurderer The Times, som peger på, at tyskeren er langt mere taktisk fleksibel end italieneren.

Ifølge The Times er to af grundprincipperne i Julian Nagelsmanns filosofi et organiseret genpres og en ambition om at spille bolden hurtigst muligt fremad, så snart man er kommet i boldbesiddelse. Og i dette system vil Pierre-Emile Højbjerg altså potentielt kunne blive en nøglespiller, hvis Julian Nagelsmann ender i Tottenham.