• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Torsten Kjems Hansen

Premier League: De Bruyne som bøddel eller får Aubameyang ram på City?

Foto: Getty Images

Vi er klar med optakt til lørdagens brag mellem Manchester City og Arsenal.

Af Torsten Kjems Hansen

Manchester City har slet ikke fået den sæson-start, der var drømt om. Sæsonens første hjemmekamp endte med det smertelige 2-5-nederlag til Kasper Schmeichel og Leicester, og selv om City har en kamp i hånden i forhold til de fleste konkurrenter, vil alt andet end en sejr i lørdagens hjemmekamp mod Arsenal puste til kritikken og krisesnakken.

Arsenal er anderledes godt  gang med sæsonen og har hentet tre sejre i de fire første kampe, så humøret og selvtilliden er bestemt i top - også med tanke på FA Cup-semifinale-sejren i sommer, hvor manager Arteta vandt over sin gamle læremester Guardiola. 

Vi er klar til lørdagens storkamp med 14 nedslag før kampen - leveret i samarbejde med spilxperten.com
 

- Manchester City er ubesejret i deres seneste ni Premier League-møder med Arsenal - syv sejre og to uafgjorte. Seneste Arsenal-sejr ligger tilbage i 2015, hvor Arsenal vandt med 2-1.

- Manchester City har scoret mindst to mål i samtlige af de seneste ni møder med Arsenal i Premier League. 

- Arsenal har tabt de seneste seks møder med Manchester City og lukket tre mål ind i fem af opgørene. Det er den længste stime af tabte kampe mod et andet hold siden mod Ipswich tilbage i midt 70'erne, hvor det blev til syv nederlag i træk.

- Arsenal har kun vundet et af de seneste ni udebane-opgør mod Manchester City i Premier League - seks tabte og to uafgjorte. På Etihad er det blevet til fire nederlag i træk med Guardiola som City-manager.
 
- Det er tredje gang ud af fire kampe, at Manchester City går på banen med en placering i den nederste halvdel af tabellen. Det er lige så mange gange, som det er hændt i holdets seneste 375 Premier League-kampe. 

- Manchester City har kun hentet fire point i holdets første tre Premier League-kampe i sæsonen - den laveste pointhøst efter tre kampe siden 2010/11-sæsonen

- Manchester City tabte sæsonens første hjemmekamp med 2-5 til Leicester. Det er kun sket to gange tidligere i klubhistorien, at City har tabt sæsonens to første hjemmekampe - nemlig i 1930/31 og 1953/54.

- Manchester City er uden sejr i de seneste to Premier League-kampe. Den seneste gang, at City har spillet tre Premier League-kampe i træk uden sejr er i 2017, hvor det blev til fire kampe i træk uden sejr. Dengang var den tredje kamp uden sejr 2-2 mod Arsenal. 

- Arsenal har vundet otte af holdets seneste 12 Premier League-kampe - en uafgjort og tre tabte. Det er flere sejre end holdet præsterede i 28 kampe inden da.

- Siden nederlaget til Brighton tilbage i juni måned har intet hold hentet lige så mange point i Premier League som Arsenal - nemlig 25 point

- Arsenal har i denne sæson haft 77 sekvenser, hvor bolden er blevet afleveret succesfuldt mindst 10 gange i træk - det har kun Chelsea gjort bedre med 81 sekvenser. 

- Siden Mikel Arteta er blevet manager har Arsenal scoret 11 mål, hvor mindst 10 succesfulde afleveringer er gået forud i angrebet. Det er flere mål med det parameter end noget andet Premier League-hold i samme periode.

- Manchester City’s Kevin De Bruyne har været direkte involveret i syv mål i hans seneste otte Premier League-starter mod Arsenal - fem scoringer og to assists. Belgieren har dermed scoret flere mål mod Arsenal end mod noget andet Premier League-hold. 

- Pierre-Emerick Aubameyang scorede begge mål i Arsenals 2-0-sejr over Manchester City i FA Cup-semifinalen i den seneste sæson. Men I Premier League kniber det omvendt. For her har Aubameyang spillet hele 450 minutter mod Manchester City uden at score - det er flere minutter uden at score end mod noget andet hold i ligaen

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus