Premier League

Reid: Nægter at opgive PL-drøm

Winston Reid holder stædigt fast i, at han kan få sit gennembrud i Premier League.

Siden åbningskampen mod Aston Villa har Winston Reid ikke startet inde i en Premier League.

Den 22-årige forsvarsspiller kostede i august i omegnen af 30 millioner kroner, da han rykkede fra Superligaen og FC Midtjyllands trygge rammer til Premier League og bundkampen i West Ham, og at han skulle starte Premier League-tilværelsen på bænken var ikke nogen større overraskelse.

At han siden åbningskampen kun har fået fire Premier League-indskiftninger og tre starter i pokalkampe var til gengæld ikke planen.

I øjeblikket ser Reid for det meste til fra bænken, mens holdkammeraterne slås for vitale point i bunden af Premier League, hvor West Ham efter en midtugesejr over Blackpool kan komme stregen på søndag ved hjemme at slå Birmingham, der er a point med London-holdet.

Da Winston Reid for et par år siden, længe før New Zealands landshold og VM-eventyret blev en realitet, fortalte om sine drømme for fodboldkarrieren i Tipsbladet, var London og Premier League forsvarspillerens drømmedestination, og trods den tilsyneladende lange vej til startopstillingen holder Winston Reid fast i sin drøm.

- Det er ikke som i Danmark, hvor du får ti chancer og alligevel kan få en ny chance, selvom du har spillet dårligt alle ti gange. Her skal du gribe chancen, når du får den, ellers køber de bare en ny spiller og sender dig videre, siger Winston Reid til tipsbladet.dk.

- Jeg synes egentlig, det er gået fint. Det er jo ikke sådan, at jeg er ude af truppen, jeg er trods alt med på bænken. Selvfølgelig kunne jeg godt ønske mig, at det var gået lidt hurtigere og jeg spillede fast nu. Jeg vil fandens gerne spille, det er der ingen tvivl om. Nogen tager hjem efter et halvt år, fordi de ikke får nok spilletid. Sådan er jeg ikke. Jeg er nødt til at blive og kæmpe, siger Winston Reid.

Spilletid føler Winston Reid sig klar til, selvom han kun er startet inde i fire førsteholdskampe og West Ham er involveret i en overlevelseskamp, hvor der er mange hundrede millioner kroner til forskel på nedrykning og overlevelse og hvor små fejl kan afgøre, hvem der ryger i the Championship.

- Det er fint at træne med, det lærer man af. Men det er i kampene, du virkelig lærer noget. Det er der, du træffer de svære beslutninger. Jeg synes, det er gået bedre og bedre for mig, for hver kamp jeg har været med i, siger Winston Reid.

Midtstopperen føler ikke, at hans begrænsede spilletid skyldes, at han har gjort det dårligt.

- Du skal tænke på, at det er nogle af de bedste spillere i klubben, som jeg konkurrerer med i midtforsvaret. Jeg føler ikke, at jeg har nogen grund til at male fanden på væggen. Det er klart, at jeg meget gerne vil spille, men det kan ikke nytte noget, at jeg begynder at surmule. Så bliver det slet ikke til noget. Man skal tænke på, hvor stort et spring det er at gå fra Danmark til Premier League, der vel er en af verdens bedste ligaer. Det er så krævende at spille her. Hvis man ikke har spillet her, forstår man det ikke. Jeg er optimistisk. Dem der købte mig, tror stadig på mig, siger Winston Reid.

Forsvarsspilleren er spændt på weekendens kamp mod Birmingham og en nervepirrende afslutning på sæsonen.

- Vi skulle meget gerne komme op og ramme 38-40 point. Det kræver nogle sejre nu her, siger Winston Reid.

Winston Reid blev i begyndelsen af januar sat i forbindelse med et udlån til Cardiff City i toppen af næstbedste række. Midtstopperen skal i næste måned en tur med det newzealandske landshold til det østlige Asien, hvor New Zealand skal spille mod Kina og Japan.