Premier League

Rigdom kostede dyrt

Birmingham havde penge nok, men fik alligevel ikke fat på den ønskede klasseangriber. Her er forklaringen.

Da forretningsmanden Carson Yeung i efteråret overtog Birmingham, var han meget ærlig, da han blev spurgt om, hvad det ville betyde for klubbens transferbudget i januar. For han meldte frisk ud, at der ville være mellem 20 og 40 millioner pund (180 - 360 millioner kroner) for manager Alex McLeish at arbejde med, men så meget lykkedes det ikke at bruge.

En forsvarer og en midtbanemand kom til for samlet 6 millioner pund (50 millioner kroner), og så skete der ikke mere. Men det var nu ikke fordi, Birmingham ikke forsøgte.

Der blev budt på Kevin Kuranyi (Stuttgart), Ryan Babel (Liverpool), Kenwyne Jones (Sunderland) og Roman Pavlijotjenko (Tottenham), men intet faldt på plads, og det skyldtes blandt andet klubejer Yeungs optimistiske udmelding.

- Det var ikke specielt hjælpsomt, at vores præsident indikerede ønsket om at købe spillere i januar og bruge nogle penge. Det øgede andre klubbers forventninger. Men Carson holdt sit løfte, det var den anden side, der ikke holdt fast. Vi havde fået Pavlijotjenko, hvis ikke den originale aftale var blevet ændret, sagde Birminghams viceformand Peter Pannu til Guardian.

- Vi fik forhandlet prisen på Pavlijotjenko ned fra 13 til 10 millioner pund (fra 110 til 85 millioner kroner), men da vi så afleverede et skriftligt bud, fik vi efter tre dages forhandlinger at vide, at han ikke var til salg for 15 millioner pund (128 millioner kroner). Hvis de havde sagt det fra starten, kunne vi have kigget på andre angribere.

- Da vi forsøgte at lave en aftale med Kuranyi, så blev hans lønkrav fordoblet i løbet af vores diskussioner. Hans løn skulle have været et bruttobeløb, men agenten ændrede det til netto, fortalte Pannu.

Så Birmingham må arbejde videre med Cameron Jerome og Christian Benitez som konsekvente startere og gamle Kevin Phillips som første- og eneste reserve. Og spørgsmålet er om det er nok for oprykkerne til at fastholde den fine sæson, der senest bød på 15 kampe i træk uden nederlag, før man tabte man 3-0 til Chelsea i London.