Premier League

Sørensen: Målet er stadig overlevelse

En 12. plads i sidste sæson og en aktuel 11. plads i Premier League er status for Thomas Sørensen og Stoke. Alligevel er målet stadig blot at overleve.

Stokes danske målmand Thomas Sørensen stod en flot kamp i weekenden mod Arsenal, og blev bl.a. fremhævet for en flot straffesparksredning. Sørensen og Stoke har igen i år overrasket i Premier League og har tilmed haft succes på udebane, hvor de har slået Tottenham. Alligevel er målet stadig at overleve i rækken.

- I første omgang gælder det om at få de der 38-39 points, og så må vi tage det derfra. Der bliver snakket en masse om Europa, men vi har ikke ændret vores udgangspunkt. Det er overlevelse, siger Thomas Sørensen til tipsbladet.dk.

Lørdag møder Stoke så Wigan hjemme, der ligger tre point efter Sørensens klub. En kamp, som danskeren betegner som uhyre vigtig.

- Kampen mod Wigan er vigtig, for hvis vi vinder er vi seks point foran dem og har fået skabt afstand til bunden. Det er vigtigt forud for et meget hårdt decemberprogram, hvor vi møder både Aston Villa og  Manchester City ude, siger Thomas Sørensen og fremhæver, at det ikke er helt umuligt at få point med fra de svære udekampe.

- I de svære udekampe var vi færdige efter 20 minutter i sidste sæson, men i denne er vi meget bedre med. Det så vi senest mod Arsenal, hvor vi er godt med i 80 minutter. Vi går ind til enhver kamp med en reel følelse af, at vi kan få point med hjem, siger Thomas Sørensen.

Stoke har erobret syv af deres hidtidige 20 point på udebane i denne sæson.