Premier League

Stoke og Fuller sendte Arsenals unge ud

Stoke besejrede i dag Arsenal med 3-1 i et rigtigt FA Cup-opgør, der bød på højt tempo og hårdt tacklinger.

Stoke med danske Thomas Sørensen på mål tog i eftermiddag i mod Premier Leagues andenplads Arsenal i FA Cuppen.

Arsenals manager Arsène Wenger måtte se bort fra en lang række stamspillere til dagens opgør, og det betød, at flere 'Young Guns' fik chancen fra start.

Arsenals unge talenter fik dog den værst tænkelige start, da Stoke Ricardo Fuller bragt Stoke foran efter kun to minutters spil.

Den tidlige scoring fik dog ikke Arsenal-spillerne til at lægge sig ned - tværtimod - og det gav pote kort før pausen.

Cesc Fabregas tog sig af et frispark tæt på feltet, men i stedet for at skyde direkte, lagde han den tilrette for Denilson, der sendte et flat skud afsted. Bolden snittede en Stoke-spiller, og så var Thomas Sørensen prisgivet i målet. Dermed kunne holdene gå til pause med stillingen 1-1.

Arsenal tog teten fra anden halvlegs start, og Fabregas sendte et godt langskud af sted, som Thomas Sørensen sikkert tog sig af.

Som halvlegen skrev frem, pressede Arsenal-spillerne hårdt på, mens Stoke-spillerne var farlige på kontra, og det var netop et par kontraer, der endte med at blive afgørende.

Først lagde Stokes Mamady Sidibe et indlæg ind i hovedet på Ricardo Fuller, der let kunne heade Stoke foran med 2-1, og fem minutter før tid udbyggede Dean Whitehead føringen, da han i selskab med Matthew Etherington straffede et Arsenal-boldtab midt på egen banehalvdel.

Kort tid efter 3-1-scoringen scorede Stoke faktisk igen. Indskiftede Tuncay stod bag scoringen, men den blev annulleret for hånd på bolden.

Med sejren er Stoke videre i FA Cuppen, mens Arsène Wenger og Arsenal-truppen har en turnering færre at tænke på.