Barca sled sig til sejr

Et reservespækket Barcelona-hold var et kort øjeblik presset, men endte alligevel med at hive sejren hjem.

Barcelona måtte længe lede med lys og lygte efter hullerne i Almeria-forsvaret, der leverede en heroisk indsats mod overmagten her til aften. En reservespækket Barcelona-hold skulle forsøge at lægge afstand til Real Madrid, der vandt 4-0 tidligere på dagen over Athletic Bilbao.

Som altid var Barcelona det spilstyrende hold, men aftenens kamp viste sig ikke at være nogen let opgave. Selv om der var tekniske lækkerier i overflod og fine kombinationer, lykkedes det ikke catalonierne score i kampens første halvdel, dertil stod det heroisk kæmpende Almeria-forsvar for godt.

Efter pausen var Barcelona utrolig tæt på at komme foran, da Xavi og Messi leverede flotte kombinationer, inden bolden blev serveret for fødderne af David Villa, hvis afslutning tog indersiden af stolpen.

Men blot to minutter efter fangede Almeria Barcelona på det forkerte ben, hvor de med en hurtig bolderobring endte i en to-mod-en-situation, hvor Perez Corona roligt og med stort behag udplacerede ’fløjte-målmanden’ Jose Pinto.

Selv om Almeria havde gjort en ikonisk forsvarsindsats i de første 50 minutter, så lykkedes det hurtigt Barca at komme igen. David Villa blev spillet fri i kanten af feltet. Med et smart træk gled han forbi Almeria-målmand Alves Carreira, der noget klodset begik straffespark på den lille angriber, hvilket Lionel Messi tog sig af.

Efter 64 minutter gav unge Thiago sig en tidlig fødselsdagsgave, da han dukkede op i feltet og headede bolden ind til kampens første Barcelona-føring.

Herfra stod den på cruise control fra Barcelonas side, som blot lod bolden køre rundt egne rækker. Almeria forsøgte i de døende minutter at kaste det hele frem, men det udnyttede Messi til at score sit andet mål i kampen, som derved cementerede Barca-sejren.