La Liga

Barcelona spanske mestre anno 2010/11

FC Barcelona kan kalde sig spanske mestre anno 2010/11, selvom holdet blot spillede 1-1 ude mod Levante.

Til trods for at Barcelona blot spillede 1-1 mod Levante, kan de nu kalde sig spanske mestre for tredje år i træk.

Cristiano Ronaldo holdt målshow tirsdag aften, da han og Real Madrid hjemme slog Getafe 4-0, hvilket betød, at afgørelsen på Primera Divsion blev udskudt endnu en dag.

Men så kom den også. Barcelona fører nu med seks point til Real Madrid, og da det er de indbyrdes kampe - og ikke målscoren - der tæller, så er catalonierne nu definitivt mestre.

Til trods for kampens betydning valgte Pep Guardiola, at give plads til Ibrahim Afellay og Seydou Keita, og netop sidstnævnte skulle få indflydelse på kampen.

Efter 28 minutters spil kunne malieren bringe Barcelona foran 1-0, da han fra midten af feltet satte hovedet på et Xavi-indlæg og sendte bolden ned i venstre hjørne.

Men Levante var ikke sådan lige at knække. Klubben fra Valencia spiller fortsat for at sikre sig en ny sæson i La Liga, og denne nødvendighed gjorde sig formentlig gældende, da Felipe Caicedo fem minutter før pausen bragte ligevægten tilbage i kampen.  Det skete da han med et fint skud fra højre side af feltet sendte bolden ind bag Valdes i Barca-buret.

Kort før pausefløjt var Messi tæt på med et forsøg direkte på frispark.

Anden halvleg bød ikke på flere mål, og selvom Barcelona sad på hele 82 procent af spillet, så lykkedes det ikke de regerende mestre at formøble det til flere scoringer. Catalonierne havde dog heller ikke brug for flere, og mesterskabsfesten kunne dermed begynde.