Superliga

Agent: Arek som rapper havde været kunst

Arek Onyszkos agent Nikola Juric ville ikke rådgive Arek Onyszko om hans bogudgivelse, men mener, at sagen er blevet kørt op

Ikke siden David Nielsens sidste år udgav "Sorte Svin", har en spiller i dansk fodbold været så meget i mediemøllen, som Arek Onyszko har været i denne uge. Den polske målmand er blevet kraftigt kritiseret for sine udtalelser om blandt andet homoseksuelle i bogen "Fucking Polak", og det har ikke været nemt for Onyszko.

- Det er klart, det ikke er sjovt lige nu. Han udgiver en bog med sine egne meninger, og så får han på puklen for det, siger Onyszkos agent Nikola Juric til tipsbladet.dk.

Læs også: Henvendelser på Arek:

Mens Onyszkos sportschef i FC Midtjylland, Jens Ørgaard, frarådede Onyszko at skrive bogen, ville Nikola Juric ikke blande sig i det. Det havde ikke noget med ham at gøre, mener han.

- Som agent skal jeg rådgive om det sportslige. Det er vigtigt at skelne. Det er Areks private holdninger, han skriver om, og det må jeg ikke sige, han ikke må fortælle. Det ville være frihedsberøvelse. Arek er en voksen mand på 35 år, og han er hverken min dreng eller min pige. Uanset hvad man skriver eller gør, har man ret til sin ytringsfrihed.

Juric mener dog, at sagen er blevet pumpet for hårdt op.

- Hvis Arek havde udgivet en rap-cd,
havde han været kunstner. De siger 10 gange værre ting i én sang,
end Arek siger på 10 linjer i sin bog. Han havde han lavet et maleri
med dødningehoveder, havde han også været kunstner, siger Juric.

Læs alt om Onyszko-skandalen her: