Superliga

Brøndby tættere på en sportschef

Brøndby IF er stadig på jagt efter en afløser for Anders Bjerregaard, der stoppede som sportschef i december, men i næste uge tages et afgørende skridt.

Direktør i Brøndby Frank Buch Andersen har gennem længere tid den ene gang efter den anden understreget, at Brøndby søger grundigt efter den helt rette til jobbet som sportschef.

Sådan har billedet været i mere end to måneder, adskillige navne har været i spil på rygtebørsen men endnu har der ikke været optræk til nogen præsentation af manden, der i fremtiden skal have et stort ansvar for den sportslige retning i Brøndby, der i øjeblikket må se langt efter tidligere tiders naturlige plads som en af mesterskabskandidaterne.

- Vi leder stadig efter den rette, som jeg flere gange har sagt, men det er selvfølgelig en sag, der har min største opmærksomhed. Det er en af de største ledelsesmæssige opgaver i Brøndby lige nu, og der skal ikke herske tvivl om, at jeg hellere end gerne ville have det til at falde på plads så hurtigt som muligt. Men det bliver ikke i denne eller i næste uge, siger Frank Buch Andersen til tipsbladet.dk.

Læs også: Brøndby-boss: Det har ikke kostet

Lidt mere meddelsom er bestyrelsesformand Per Bjerregaard, når det kommer til strategien omkring at finde en ny leder til den sportslige sektor.

- Det er selvfølgelig noget, vi har stor fokus på. Først og fremmest skal vi have fundet ud af, om Brøndby skal have en sportsdirektør eller en sportschef, siger Per Bjerregaard til tipsbladet.dk og understreger, hvor stor forskel der er på titlen til den kommende leder i Brøndby.

- Ender det med en sportsdirektør, skal jeg deltage meget aktivt i at finde den rette til jobbet, da det så er et bestyrelsesanliggende, og bliver det en sportschef hører det mere til under direktionen, siger Per Bjerregaard, der selv sidder i det seks mand store sportslige udvalg, der er nedsat for blandt andet at finde frem til den rette til jobbet som sportsdirektør/chef.

- Vi kommer med en indstilling til, om det bliver det ene eller andet i løbet af næsten uge, og så kan vi arbejde videre derfra, siger Per Bjerregaard til tipsbladet.dk.

Læs også: Per Bjerregaard: Vi har et problem

Ender det med en sportsdirektør, vil vedkommende skulle referere til bestyrelsen og dermed direkte til formand Per Bjerregaard, mens en sportschef er underlagt direktionen - altså Frank Buch-Andersen.

Det sportslige udvalg i Brøndby består af Per Bjerregaard som formand samt Frank Buch-Andersen talentchef Kim Vilfort, sikkerhedschef Emil Bakkendorf og bestyrelsesmedlemmerne Finn Andersen og Benny Winther.

Læs også: Alt om Brøndby-gate