Superliga

CV: Sionko er en særlig person

FCK's sportsdirektør Carsten V. Jensen roser tjekkiske Libor Sionko og kalder den ophævede kontrakt for den bedste økonomiske løsning for klubben. Men hvorfor nu det?

Det var afskedens time for Libor Sionko.

Efter 88 kampe og 12 mål for FCK siden skiftet fra Glasgow Rangers i sommeren 2007 havde kantspilleren sidste træningsdag på Jens Jessens Vej, før turen nu går hjem til Tjekkiet for at finde en ny klub.

- Libor Sionko er en lidt særlig person for mig, siger sportsdirektør Carsten V. Jensen og fortsætter:

- Han er jo den første tjekke, vi har haft i klubben, og så har han været med til at flytte FC København, siger sportsdirektøren til tipsbladet.dk.

Og da den snart 33-årige Sionko for nylig bad om at blive løst fra den kontrakt, der ellers løb til sommeren 2011, sagde Carsten V. Jensen ja.

- Jeg havde stor respekt for hans ønske, for en spiller med hans status kan ikke leve med at være så langt fra holdet, som han har været her. Og efter at have vurderet mulighederne var en ophævelse af kontrakten det bedst opnåelige for vores vedkommende, lyder det fra sportschefen, uden han ønsker at gå nærmere i detaljer med det regnestykke.

Det er eller interessant, for når nu både Sparta Prag og Banik Ostrava har ytret ønske om at tilknytte deres tidligere spiller, der også står noteret for 33 landskampe og otte mål for Tjekkiet, ville det vel ikke være utænkeligt at få en transfersum ud af det. På den anden side kunne et salg betyde, at der måske skulle betales et loyalitetsbeløb til Libor Sionko, mens et eventuelt lejemål kunne betyde, at FCK fortsat skulle betale en del af Sionkos løn.

Alt det er dog kun spekulationer. Fakta er, at både FCK og Libor Sionko er tilfredse, for nu er der gjort rent bord, og kantspilleren er klar til at fortsætte karrieren i Tjekkiet på optimale vilkår - hvilket nok heller ikke sætter FCK i noget dårligt lys i et af de lande, som de følger tæt rent scouting-mæssigt.