Superliga

Da Silkeborg kørte i hestevogn

Tipsbladet kigger i de kommende udgivelser tilbage på en række mindeværdige mandskaber. Første hold er Silkeborg 1994, der vandt DM-guld med Bo Johansson som træner.

Der var liv og glade dage i Silkeborg i det herrens år 1994, hvor det lokale hold vandt det danske mesterskab foran fuldtidstrupperne fra Brøndby, FCK og OB.

Det er klubbens hidtil eneste mesterskab, og de indvolverede fra dengang husker stadig begejstringen.

- Der var udsolgt på stadion til de fleste kampe i slutspillet, og alle i byen talte om holdet. Da mesterskabet var i hus, blev vi kørt gennem byen i hestevogn, og folk stod i deres forhaver og vinkede med dannebrog. Det var helt fantastisk og en modsætning til det, jeg oplevede i OB, hvor man bare tog hen og holdt en intern fest. I Silkeborg blev hallerne åbnet for hele byen, så alle Silkeborg-fans kunne komme og fejre det med holdet. Det var en stor oplevelse, fortæller midtbanespilleren Lars Melvang, der kun glippede 26 minutter i hele sæsonen.

Daværende anfører Morten Bruun husker også triumfen.

- Det kunne ikke laves bedre. Det er den mest spektakulære måde at blive mester på, og med hensyn til spænding, så var det den ultimative måde at vinde guld på, siger Morten Bruun til Tipsbladet.

Men hvorfor gik det så godt, hvad har to Champions League-billetter at gøre med det hele og hvorfor fik over halvdelen af Silkeborg-truppen trænervejen efter karrierestoppet? Det kan man læse om i Tipsbladet Indsigt, der er på gaden fredag.

Køb Tipsbladet i supermarkedet eller læs det her.